Last news in Fakti

11 Ноември, 2003 00:00 509 0

СОАП готви още 10 търга до края на 2003 г.

  • акции-
  • ноември-
  • началната тръжна цена
Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) обяви търгове през ноември за продажбата на остатъчните общински дялове в две дружества. На 26 ноември за продажба ще се предложат 5% от капитала на "Сирена 98" АД.

Пакетът от 20 966 поименни акции е собственост на Столичната община. Дружеството се занимава с търговия на едро и дребно с хранителни и други стоки, тържищни сделки и др. Началната тръжна цена на пакета е 34 хил. лв., а стъпката на наддаване - 3 хил. лв. За 27 ноември е обявен търгът за 20% от капитала на "Ирис 2000" АД. Компанията поддържа, ремонтира и реконструира сгради.

Началната тръжна цена на пакета в размер 21 849 поименни акции е 234 хил. лв. Предвидената стъпка на наддаване е 10 хил. лв. Допуска се и разсрочване на плащането до 6 месеца. Документацията за участие в конкурсите може да бъде закупена от кандидатите до деня преди провеждането на търговете.

До края на годината СОАП планира да проведе търгове за продажбата на миноритарни общински дялове в общо осем дружества. Обект на търговете ще бъдат пакети от акции на "Шевро" АД, "Фина механика" АД, "БКС - Надежда", "Хлебни изделия - Княжево" АД, "Авеста трейд", "Прогрес", "БКС Лозенец" и "Банкя 21".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА