14 Октомври, 2013 00:25 28 227 1

Жилищна сграда насред шосето

  • китай-
  • сграда-
  • шосе

Не един и два пъти се писали за строителните аномалии в Китай. Преди време къща се озова насред шосе, тъй като собствениците упорито отказваха предоставянето от местните власти обезщетение за имота. В крайна сметка двете страни успяха да се споразумеят и триетажната къща беше премахнат, въпреки че това стана след изграждане на високоскоростния път.

Последните дни друг подобен случай е във фокуса на световните медии – жилищен блок, който „стърчи” на шосето. Действието се развива в град Сиан. След като девететажният блок бил построен местните власти решили, че за да се облекчи трафикът в града е необходимо да се изгради високоскоростна магистрала с осем ленти. Приемайки решението обаче те не отчели, че на част от планирания път има вече готова жилищна сграда. Оказало се също така, че за преместването на живущите в нея и разрушаването й ще са необходими много пари. Затова в крайна сметка собствениците на купените наскоро апартаменти ще живеят насред магистрала.

„Разбира се, не ни харесва, че сме насред шосето. Ако ни бяха предложили прилична компенсация бихме се махнали”, казва един от собствениците. В крайна сметка – в момента има и блок и шосе, което във въпросния участък се стеснява от 8 на 4 ленти. Целта на високоскоростната магистрала – да облекчи трафикът, също не е изпълнена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    8 2 Отговор
    Ами явно и там е пълно с аномалии и абсурди, както и в Бг, но разликата е голяма- там те произлизат от ДЕЙСТВИЯТА им- необмислени и некоординирани, а при нас произлизат от БЕЗДЕЙСТВИЕТО ни, МЪРЗЕЛА, БЕЗХАБЕРИЕТО ни, както и от алчността ни.