Last news in Fakti

25 Ноември, 2003 00:00 542 0

Кралят на Испания няма нито един имот

  • гонсалес-
  • испания
Кралят на Испания Хуан Карлос няма нито един имот, който да е лична негова собственост. Това каза вчера Хуан Пабло Гонсалес, член на Генералния съвет на съдебната власт в Испания.

Дори резиденцията на Хуан Карлос, в която той живее, е собственост на държавата и на всички испанци, разказа Гонсалес. Намекът във въпроса към него бе за реституцията на царските имоти у нас.

Гонсалес бе лектор на симпозиум в парламента, посветен на 25-годишнината от приемането на испанската конституция. При избработването на българския основен закон през 1991 г. е използван иберийския опит.За 14 години Испания приключи прехода си от авторитаризъм към демокрация, докато при нас той продължава. Това заяви пък проф. Драгомир Драганов. Според него една от причините за това разминаване е, че испанците са започнали своя преход разумно и с национално помирение, докато ние все още сме противопоставени на комунисти и антикомунисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА