Last news in Fakti

26 Ноември, 2003 00:00 1 536 0

Над 50 000 лева ще бъдат инвестирани в хотел "Олимп" през 2004 г.

  • райнов-
  • хотел-
  • олимп-
  • компанията-
  • курорта-
  • георги-
  • георги райнов
Тризвездният хотел "Олимп" в курорта Банско е обновен за предстоящия зимен сезон, съобщи управителят му Георги Райнов. Базата е собственост на компанията "Анели-С" ООД, Банско. Всяка година се правят козметични ремонти за подобряването на хотела, обясни Райнов. Хотел "Олимп" се намира в началото на курорта върху площ от 3.5 декара.

Разполага с 26 стаи, 8 апартамента и общо със 70 легла. Има фитнес зала, сауна, механа, бар, игрална зала. Гостите могат да ползват ски гардероб. За лятото разполага с открит басейн с барбекю и дава под наем велосипеди.

Над 2 млн. лв. са вложени досега в хотел "Олимп" от откриването му през 1997 г., обяви Георги Райнов. Средствата са собствени и чрез кредити. От тях близо 300 - 350 хил. лв. са отишли за изграждането на закрит басейн, който не е довършен. За неговото доизграждане ще бъдат инвестирани още около 50-60 хил. лв., но през 2004 г., каза Райнов. Той очаква по-добър зимен сезон в сравнение с миналия заради пускането на лифта от града до пистите и засилването на рекламата за курорта.

Очаквам, че ще имаме с 30% повече туристи, заяви Райнов. Хотел "Олимп" ще започне да посреща гости от 20 декември и има резервации до 15 април. Надяваме се да има удължаване на сезона при добра снежна покривка, още повече че на пистите вече има инсталирани оръдия за изкуствен сняг, подчерта Райнов. В управлявания от него хотел освен българи почиват и англичани, руснаци и македонци. Те са водени съответно от британския туроператор "Болкан холидейз", руския "Солвекс" и македонския "Кондор". Руски туристи в хотела ще води и българският туроператор "Балкан експрес".

Компанията "Анели-С" ООД, която е собственик на хотел "Олимп", е с предмет на дейност хотелиерски, туристически, туроператорски, рекламни, информационни, програмни, импресарски и дърводелски услуги, покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Собственици на компанията са Спас Марковски, Димитър Кацаров и Станислав Тодоров. Управител е Георги Райнов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА