Last news in Fakti

27 Ноември, 2003 00:00 1 905 0

4 млн. евро ще вложи "Феърплей интернешънъл" в нов жилищен комплекс в София

  • строи-
  • семейства-
  • комплекс-
  • апартаментите
"Феърплей интернешънъл" АД строи втори жилищен миникомплекс в столичния квартал "Борово". Дружеството е и инвеститор на обекта, като вложението се оценява на около 4 млн. евро. Ателие "ЮА" и студио "Кастилия" са авторите на архитектурния проект.
,
Новият жилищен комплекс трябва да бъде готов до пролетта на 2005 г. Продажните цени в момента са от 500 до 550 евро на квадратен метър на шпакловка и замазка, като цената зависи от разположението и изложението на жилището. Половината от апартаментите вече са запазени, казаха от "Феърплей интернешънъл".

Жилищният комплекс е от затворен тип. Разположен е между улиците "Дойран" и "Ястребец", на 60 метра от главната улица "Ген. Стефан Тошев". На площ от 6000 кв. м ще бъдат построени четири блока на 5, 6 и 7 етажа, с разгърната застроена площ 15 хиляди квадратни метра. Гъстотата на застрояване е 30%. Живеещите в комплекса семейства ще имат самостоятелен вътрешен двор с градина и осветление от около 4000 кв. м. Градоустройството на жилищната група е подчинено на идеята да се запазят вековните борове, които ограждат комплекса, като блоковете са вписани между тях. Проектантите са ориентирали сградите към вътрешното пространство, за да се избегне хоризонтът на съществуващата панелна околна среда.

Жилищата са планирани както за големи семейства, така и за несемейни. Апартаментите са общо 80, с площ от 73 до 250 кв. м, като цените се движат от 36 до 125 хиляди евро. В зависимост от площта жилищата имат от една до четири спални, някои със собствени бани, просторна дневна и трапезария, кухня или бокс и тераси. Всяка жилищна сграда ще бъде централно топлофицирана. Апартаментите ще имат всички комуникации - телефон, кабелна телевизия и интернет. Блоковете са топло-, хидро- и шумоизолирани. Дограмата ще бъде петкамерна на австрийската фирма Schuko. Общите части ще са с мраморни настилки. Проблемът с паркирането е решен с полуподземни гаражи, които са с ролетъчни щори.

Това е вторият комплекс, който строи "Феърплей" в София. Първият миникомплекс беше в квартал "Изток", където в четирите блока вече живеят 68 семейства. Петият блок е известен като "Апартамент хаус Изток" и получи наградата "Сграда на годината" за 2002 г. в категорията "Жилищни сгради".

Освен жилища "Феърплей" строи и хотели. За коледните и новогодишните празници трябва да отвори врати хотел "Кристал палас" на ул. "Шипка", до Докторската градина. Вторият хотел, който дружеството възнамерява да строи, ще се намира на ул. "Будапеща".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА