Last news in Fakti

28 Ноември, 2003 00:00 482 0

Не ни е гадно парното, Ковачев. Управниците са ни гадни

  • хората-
  • парно-
  • ковачев-
  • които-
  • плащат-
  • защото-
  • със спряно парно
Да се разберем - ако на хората им тежи парното, ако им е гадно, да си купят по-евтино жилище.Милко Ковачев, министър на енергетиката.

С тая велика мисъл инж. Ковачев с един замах разсече философската дилема, която поне от 5 години тормози родните управници - кое е по-справедливо в бедната ни държава:
а) хората със спряно парно да плащат, защото тръбите към съседите им минават през техните жилища и изпускат топлина; б) хората с пуснато парно да плащат и за топлината, изгубена по тръбите из студените жилища на съседите им със спряно парно.

За първи път онзи ден с въпроса се занима най-висшият орган в републиката - парламентът. И депутатите с мнозинство решиха, че по-справедлив е отговор Б. От което следва, че хората, които вече са си махнали радиаторите, няма да плащат. Вярно, повечето народни избраници от управляващата коалиция отсъстваха - черпеха се по случай Шекер-Байрама. Но Ковачев като вносител на енергийния закон да ги беше предупредил, че трябва да си седят на работните места, понеже ще се гласува важен текст.

Сега, кой знае защо, министърът не вини себе си или липсващите си съпартийци, които може би щяха да решат, че е справедлив отговор А. Нужно беше само да им обясни, че хората са си спрели парното не защото нямат пари, а защото то им е гадно. И да развие великата си мисъл къде тия омерзени от удобствата на цивилизацията индивиди могат да си купят по-евтино жилище.

Къде наистина, г-н Ковачев, след като в столицата и във всички градове най-евтини са панелките, а те масово са топлофицирани? Може би предлагате на народонаселението да се изнесе на бараки? Или да се върне на село?

Чудесна оферта малко след 800-те дни, за които царското управление обещаваше незабавното и несимволично увеличение на доходите и по-добър живот. Е, вече чухме моралната присъда - според Н.В. сами сме си виновни, понеже не сме проявили прословутото българско трудолюбие и предприемчивост. Сега според неговия министър е ред и на физическото наказание: който сколасва с 280 лева средна заплата или със 100 лева средна пенсия хем да яде, хем да плаща 100 лева парно на месец - в панелките, който не може - в бараките.

Сигурно така е в Европейския съюз, където напираме да ни приемат след 2 години.

Единствената разлика е, че там не 90% от гражданите треперят каква сметка за парно и ток ще ги споходят. И не министрите ги карат да си напуснат жилищата заради гадните сметки, а те карат гадните министри да напуснат властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА