Last news in Fakti

10 Юли, 2023 07:21 1 523 3

Ударно ремонтират сгради с 500 000 лева

  • велико търново-
  • училища-
  • ремонти

Става дума за детски градини и 3 училища във Велико Търново

Ударно ремонтират сгради с 500 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Ремонти за близо 500 000 лева ще бъдат направени в детските градини и в три от училищата във Велико Търново през това лято. 100 300 лева е бюджетът за ремонти в детските градини като приоритетни са възстановяването на подпорната стена в детското заведение в Дебелец, отоплителната система в ДГ "Евгения Кисимова", а санитарният възел в ДГ "Здравец" ще се преустрои за нуждите на деца с увреждания, уточнява БНР. Ще се ремонтира басейнът и кухненският блок в ДГ "Ален мак". Предвидени са и частични ремонти на детски площадки, предстои монтаж на климатици на вторите етажи на градините, съобщиха от образователната дирекция в Община Велико Търново.

Със 184 000 лева по национални програми ще се подновят спортните площадки в основните училища "Св. Патриарх Евтимий" и "Петко Славейков". Със 185 хиляди лева в Спортното училище ще бъде направено стрелбище за учениците по новата специалност "Спортна стрела", чийто прием ще е за новата учебна година.

Обемът на ремонтите е малък и са аварийни, защото без бюджет за тази година Общината не може да си позволи по-големи разходи, коментираха от образователната дирекция.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сведетел

    4 1 Отговор
    500 000 само за боя няма да стигнат ! то едно просто саниране на блок отива над милион !

    Коментиран от #3

  • 2 Ударно

    8 1 Отговор
    грабене ! Козметични клепаници !
  • 3 Ми нема да стигнат я

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "сведетел":

    Самите материали и заплащане на труда са от най-евтините. Ама парите отиват при шефовете на фирмите и другите по веригата. Няма ресурса да извърши ремонти и саниране, но си наема подизпълнители, които също имат шефове и администрация и накрая стиропорът станал златен и дърпат пари, все едно нов блок са построили.