31 Октомври, 2013 01:00 1 588 0

Продадоха родната къща на Джон Ленън

  • джон ленън-
  • бийтълс-
  • къща-
  • продажба

Началната цена за скромната къща на Newcastle Road 9, която обяви аукционната къща Countrywide Property беще 175 000 EUR. Имотът обаче беше продаден за три пъти по-висока сума – 560 000 EUR.

Причината е, че това е домът, в който е роден Джон Ленън. Скромната къща, построена от традиционните за Лондон, червени тухли, се намира на две крачки от известния Penny Lane, която е вдъхновила легендарния музикант да напише повечето от шлагерите на Бийтълс.

Новият собственик остава анонимен. Единственото, което се знае за него е, че е американец. На въпрос дали това е приятелката на Йоко Оно, от аукционната къща отговорът е бил „Всичко е възможно”.

В родната къща на Ленън на партера има малка зала и кухня, която води към кръглия заден двор. На втория етаж са разположени дневната, спалнята и банята.

Досегашният собственик с тъга се разделя с имота, но тъй като вече е пенсионер предпочита имот с голям двор. Той не е променял нищо по архитектурата на къщата и тя е запазила характерната за 60-те години на миналия век визия.

„Голям интерес от британци и чужденци имаше още, когато стана известна датата на провеждане на търга. Имаше доста „остри” схватки”, казва Ендрю Браун, управител на аукционна къща Countrywide Property.

Самият търг беше проведен на знаково за всички фенове на Бийтълс място – Cavern Club. Именно там на 9 ноември 1961 г. Бъдещият продуцент на групата Браян Ъпстейн за първи път присъства на живо на изпълненията на Бийтълс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА