Last news in Fakti

30 Януари, 2004 00:00 659 0

Стотици работници строят комплекса на брата на финансовия министър

  • академика-
  • палас-
  • земята-
  • строи-
  • несебър-
  • равда-
  • сий палас-
  • академика сий
На площ от 75 дка в най-красивата част между Равда и Несебър на брега на морето в момента се изливат основите на грандиозен строеж. Репортер на "Новинар" видя стотици работници, които въпреки дъжда вчера продължаваха да леят бетон и да копаят с багери. Поне 3 подземни нива се оформят на мегаобекта, на чието място до края на миналото лято бяха бунгалата за отдих на преподаватели и студенти от няколко държавни ВУЗ-а.

Както "Новинар" писа вчера, офшорна фирма, за която се говори, че е на брата на финансовия министър Милен Велчев - Георги, строи луксозен хотелски комплекс край Равда за над 50 млн. лв. върху земята на студентския комплекс на държавното дружество към МОН "Академика 2000". Министерският брат няма да плати нищо за земята, защото тя е внесена като апортна вноска от "Академика" в съвместната компания "Академика Сий Палас".

Преди около месец узнахме, че нашата земя - 5,3 декара, която по документи се водеше на държавния университет "Проф. Асен Златаров" в Бургас, ни е отнета, заяви синдикален лидер от Бургаския университет.

Виждам какво се строи, усилено се строи, но то не е в землището на Равда, затова не коментирам, не ме засяга, каза пък кметът на курортното селце Любомир Даменлиев. Наша проверка установи, че част от апартаментите, които ще бъдат изградени, вече се продават. "Имам клиент от Англия, който търси да купи жилище, предложил съм му оферта именно в "Академика Сий Палас", уточни бизнесмен от Несебър.

Не съм бюро справки, така кметът на Несебър Николай Трифонов отговори, запитан дали му говори нещо "Академика Сий Палас"?. Аз паспортизация на този обект нямам, земята там изцяло е държавна, само МОН може да каже всичко, допълни несебърският кмет.

Техническият ръководител на обекта: Нищо не знам
- Бихте ли ни казали чии е този строеж? Разбрахме, че участие в строителството имат офшорна фирма и държавата.
- Искрено ви казвам, че не зная. Получаваме редовно възнагражденията си, не ни трябва да се интересуваме.
- От кого получавате заплатите?
- ...(мълчи).
- Кога ще пуснете в експлоатация комплекса?
- Притискат ни да сме готови до края на юни. По план в началото на юли тук трябва да пристигнат първите туристи-чужденци. Комплексът ще е 4-звезден. Не виждам как ще смогнем. Както виждате, трудят се максимален брой работници и машини.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА