Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 16:11 15 695 6

Панелката мечта (СНИМКИ)

  • панелка-
  • дизайн-
  • жилище

Малко, тясно, неудобно. Това са най-честите отзиви за панелките, както между впрочем и за всички маломерни жилища. Неудобствата са безкрайно много – не може да се поставят големи мебели, няма място за много неща, които собствениците биха искали да имат и редица други. Малките жилища обаче могат да имат очарованието на големите. Необходимо е да се ползва светлината. Сритото осветление на бял фон създава представата за високи тавани. Белият цвят не само дава повече визуално пространство, но и спомага цветните мебели да изпъкнат. Като декоративен елемент за стените са използвани тухли. Как може да превърнете малкото жилище в един уютен кът? На този въпрос са се опитали да отговорят руски дизайнери. Големината на жилището е едва ... 20 кв.м, но жилища с подобна големина са изключително често срещани в руската столица. Несъмнено редица идеи от този пример могат да бъдат приложени и при българските панелки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чурулик

    5 1 Отговор
    Сигурно случайно сте се объркали-става дума за суперлуксозно ново строителство -при което за тристаен се смята коридоро-кухне-хол-трапезария от 25 квадрата и спалня от 6,5 кв.м. И трябва много да се внимава да не паднете от терасата отваряйки входната врата
  • 2 Маргарит Цветков

    2 1 Отговор
    Напълно съм съгласен. Това са снимки от "ново строителство".
    живял съм в 5 етажна панелка в Русия и почти не се различаваше от нашите панелки, които са доста по-просторни от еквивалента в новото строителство.
  • 3 пламен петров

    2 1 Отговор
    вижте последната снимка за да стигнеш до мивката трябва да прескочиш тоалетната.
    разстоянието между двете е една плочка - 30 см.
    А тази мивка се слага обикновено в допълнителна тоалетна но не и в основна където мивката трябва да е поне 50 см
  • 4 running wild

    2 1 Отговор
    Ало авторите, нещо сте се пообъркали! Става въпрос за ново строителство! В БГ квадратурата на т. нар. панелки е направо двойна по отношение на ''новото''строителство (в сравнение квадрат към квадрат), а и интериорно панелките са по-функционални!
  • 5 неутрална

    2 0 Отговор
    И да не забравяме фундаменталния въпрос за новото строителство: - Може ли българският архитект да построи прав ъгъл?
  • 6 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Статията ми се вижда доста неправдива защото има панелки и по 100- 120 кв. м А , иначе има една приказка "Заменям атомна бомба за български архитект със същата степен на поражение". Доста са ни закостенели и изостанали архитектите ,но като се има предвид къде са обучавани не е учудващо. Лошото е ,че това строителство което тече в момента ,ще обуславя облика на сградите следващите 50-60 години .