Last news in Fakti

4 Септември, 2023 13:45 3 968 3

Новата стара трамвайна спирка в Княжево

  • софия-
  • княжево-
  • спирка

Жителите на столичния квартал се вдигат на протест

Жители на „Княжево“ ще протестират с настояване „колелото“ на трамвай №5 в квартала да се ремонтира съобразно автентичния вид на подковидния спирков навес, но съобразно търсената функционалност и красивата визия. Спирката е емблематична за софиянци. За много от тях това е първи (или последен) пункт за туристически маршрути, но навесът отдавна „плаче“ за ремонт. И той започна това лято.

„Този спирков навес е най-големият в София. Прозорците, които са зазидани преди време „облякохме“ с реставрирани снимки, но сега предлагаме да се махнат ламарините и да се сложат стъклени тухлички. Ще стане по-светло и уютно. В същото време няма да се наруши дискретността към съседния имот“, цитира БНР-Радио София Любо Стефанов, създател на фейсбук групата “Княжевецъ”.

Той показа пред наш репортер къде ще бъде изместен билетният център с ремонта.

Въпреки нежеланието на местните жители, тротоарът се обновява с плочки тип „кокалче“. Не е добро и решението билетният център и стаята за почивка на ватманите да бъдат разменени. „Има диалог. Разговаряли сме и със зам.-кмета на София по строителството инж. Ангел Джоргов, и с районния кмет инж. Теодор Петков – допълни Стефанов. И апелира - Хората трябва да бъдат критични, за да се подобрява средата, в която живеем.

Да търсим сметка от институциите – не да се разправяме, а да настояваме с уважение, добронамерено.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    8 14 Отговор
    Ние в Плевен нямаме какво да ядем, а нацисткото правителство, за някакви стъклени тухлички ми заседават

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Нали искахти прУмяна, са ша ми едети .........
  • 3 Хемингуей

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Там кадето няма море,е дълбока провинция