Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 20:27 11 756 8

Промениха статута за редица имоти

  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Два от тях се намират в Пловдив

Министерският съвет прие решение за обявяване на имоти-частна държавна собственост за имоти-публична държавна собственост. Предмет на решението на Министерския съвет са два поземлени имота, намиращи се в гр. Пловдив. Тяхното предназначение е свързано с непосредствено осъществяване на отбраната на Република България. Обектите са придобили качества на имоти-публична държавна собственост, поради което на основание чл. 6, ал. 2 от Закона за държавната собственост и чл. 5, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост е прието решението на Министерския съвет.

Правителството обяви управляван от Държавна агенция „Архиви“ имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост. Той се намира в с. Подкрепа, община Хасково и представлява архивохранилище на един етаж със застроена площ 224 кв. м. С решението на Министерския съвет се дава съгласие за премахването на сградата поради лошото ѝ състояние и невъзможност да се използва по предназначение безопасно и сигурно. Имотът е с отпаднала необходимост за Държавна агенция „Архиви“ и е освободена от архивните масиви през 2021 г. Премахването ѝ ще бъде за сметка на агенцията.
По решение на Министерския съвет имот в гр. Кърджали променя статута си от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Той се намира на ул. „Ген. Владимир Стойчев“ № 2 и представлява терен с площ 804 кв. м. Поземленият имот се използва от собствениците и наемателите на апартаменти в намиращия се в него блок, който е съсобственост между физически лица и държавата. Част от жилищата са предоставени за управление на Регионалната здравна инспекция в Кърджали, като са отдадени под наем на нейни служители.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момчил

    10 1 Отговор
    Пак намирисва на далаверка... Който и да дойде ,не мисли грам за България или града си,а само за себе си и си въобразява,че него няма да го застигне лошото като има пари. Еми,ще го застигне и него. Пре.атели!
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 2 Отговор
    Тагаренко продава България!
  • 3 Едни събирали, други раздават

    13 1 Отговор
    Няма ЧАСТНА държавна собственост, това е статут "продадохме го".
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 редник

    3 0 Отговор
    Министерският съвет прие решение за обявяване на имоти-частна държавна собственост за имоти-публична държавна собственост.

    имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост.

    Правителството обяви управляван от Държавна агенция „Архиви“ имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост.


    И каква е истината?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ненадежден

    0 0 Отговор
    Шайка шейтани