Last news in Fakti

20 Април, 2004 00:00 457 0

Спряно е отчуждаването на имоти по трасето на нов булевард

  • общината-
  • владимиров
Областният управител на София Росен Владимиров е спрял отчуждаването на имоти за строителството на новия булевард "Данаил Николаев", който ще свързва Централна и Сточна гара, съобщи шефът на Столичния общински съвет Владимир Кисьов вчера. Мотивите на Владимиров обаче не били ясни.

Още преди седмица кметът Стефан Софиянски каза, че има проблеми с отчуждаването на имотите. Тогава той съобщи, че стартирането на строителството на булеварда и на разширяването на "Опълченска" са предвидени за юли, веднага след като се приключи с асфалтирането на кварталите в столицата.

Общината може да започне да преговаря със самите собственици на имотите, въпреки решението на Росен Владимиров, обясниха от пресцентъра на общината.

Пробивът "Данаил Николаев" е един от четирите проекти, които общината планира да реализира тази година. Останалите три са разширяването на ул."Опълченска" от бул. "Стамболийски" до "Мария Луиза", пробивът от бул. "Константин Величков" до надлеза жк. "Надежда", и изграждането на трамвайни релси до жк. "Овча купел". Четирите проекта ще струват около 60 млн. лева. Половината от средствата Софиянски предвижда да вземе като синдикиран заем от няколко банки за една година или като тримесечни кредити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА