Last news in Fakti

17 Май, 2004 00:00 603 0

Новини

  • софия-
  • посредниците-
  • държавната-
  • министъра-
  • заяви-
  • стефан-
  • дълга-
  • вода-
  • кисьов-
  • софийски-
  • председателят-
  • съвет-
  • софийска-
  • сделките-
  • софийска вода-
  • столичния общински съвет
Сред сделките на "Софийски имоти" има такива, извършени в ущърб на софиянци, смята Владимир Кисьов
Сред сделките на общинското дружество "Софийски имоти" има извършени такива в ущърб на софиянци, смята председателят на Столичния общински съвет (СОС) Владимир Кисьов. Той се позова на резултатите от проверката на Държавния финансов контрол. Утре изтича тридневният срок, в който Кисьов трябва да получи изисканата от него пълна документация по сделките, сключени след 5 март. Председателят на СОС ще сезира прокуратурата, ако има основания за това. Той е изненадан, че има изповядани сделки и след писмото му от 14 април, в което се забраняват всички продажби на имоти, независимо на какъв етап са процедурите по тях. С цел оптимизиране на работата в общинските дружества и фирми, ще бъдат освободени над 25 души, стана ясно след заседание на председателския съвет. Предстои преструктуриране на дружествата на основата на резултатите от дейността им.

"Софийска вода" разширява проекта за събиране на дълга "От врата на врата"

От 25 май 2004 г. (вторник) посредниците в преговорите с клиенти на "Софийска вода" ще започнат работа по събиране на дълга в жк "Надежда". Четири екипа посредници ще посещават клиентите в този район, които са нередовни платци, и ще преговарят с тях за различните начини на изплащане на задълженията.
Представителите на "Софийска вода" прилагат индивидуален подход и всеки клиент може сам да избере най-удобния за него начин за плащане. Желаещите могат да изплатят задълженията си директно на посредниците и ще получат оригинални фактури и касов бон. Съществува възможност и за сключване на споразумения за разсрочено плащане на дълга.
Всеки от посредниците притежава служебна карта и пълномощно, с които удостоверява своите правомощия. Клиентите могат да проверяват тяхната легитимност и на тел. 812 21 21.

Кръгла маса за имотния регистър в контекста на присъединяване към ЕС се проведда в София

Заместник министър - председателят Пламен Панайотов откри кръгла маса на тема: "България и Европейският съюз - интеграцията на кадастър и имотен регистър - елемент от държавната стратегия за електронно управление".
Форумът се провежда на 17 и 18 май в София, резиденция "Бояна" и е организиран от министъра на държавната администрация, със съдействието на министъра на финансите и министъра по европейските въпроси, както и на ресорните министерства - Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на правосъдието .
Участие ще вземе и Държавната канцелария на Свободната държава Бавария, чиито експерти ще представят баварската стратегия и изискванията на Европейския съюз.

Възможно е в Столична община да настъпи хаос,
каза Стефан Иванов

В Столична община през предишните два мандата са се случвали и хубави, и лоши неща, но за тях носим колективна отговорност. Иван Костов също носи донякъде отговорност. Това заяви Стефан Иванов, председател на СДС-София. Той заяви, че лидерите на десните партии трябва да надмогнат личното си его, защото е възможно в общината да настъпи хаос, който може да блокира работата на Столичния общински съвет.
Лидерът на движение "Гергьовден" Любен Дилов-син заяви, че споровете в дясното пространство са свързани с преосмислянето на СДС. Стефан Софиянски и Иван Костов предпочетоха да абдикират от СДС и да нападнат партията отвън, което е недостойно поведение, допълни Дилов. Според него, ССД като политическа формация е стъпила върху една администрация. Когато се опитваме да променим модела, срещаме съпротивата на ССД, която е съпротива на администрацията. Досега не е променен бордът на нито една компания, а в "Софийски имоти" има частична промяна, каза още лидерът на движение "Гергьовден".



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА