Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:11 6 189 10

Вече предлагат къщи и под 1 EUR

  • хърватия-
  • леград-
  • имоти-
  • къщи-
  • стимул-
  • население

В Хърватия може да си купите имот за 13 евроцента

Вече предлагат къщи и под 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Младите семейства в някои части на Хърватия действително могат да се почувстват облагодетелствани. В градчето Леград за тях има примамливо предложение – покупката на имот само срещу 13 евроцента. Естествено младите трябва да отговарят на определени критерии, за да могат да се възползват от евтината покупка.

Програмата на общината „Къща за стотинки“ датира от 2018 г. Основната ѝ цел е привличане на млади семейства, чрез които да се подобри демографската картина в Леград. Програмата определено дава положителен резултат, тъй като в града вече има повече деца спрямо 5 години по-рано. Сградата на детската градина се разширява, а градът има модерно училище, аптека, магазини.

„По програмата вече са продадени 5 къщи. Три семейства вече обитават новите си домове. И трите семейства имат вече малки деца“, споделя кметът на Леград Иван Саболич.

Общо 50 са семействата, които ще се възползват от програмата за придобиване на къщи и земя и съфинансиране на ремонта на имота. Саболич отбеляза, че освен къщи за 13 стотинки се продават и парцели за строителство, но интересът към тях е по-слаб, отколкото към готовите жилища.

Цената от 13 евроцента в действителност е равностойността на 1 куна – паричната единица на Хърватия преди да приеме еврото.

Изискването на кандидатите е да са семейство, чиято възраст на всеки от съпрузите да не надвишава 45 години. Те не трябва да имат криминално минало. Допълнителни преференции има за лицата, които упражняват дефицитна професия и имат деца.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХЪРВАТИТЕ СА БАЛКАНСКИТЕ

    15 12 Отговор
    ТУРБОУКРАИНЦИ. НАДЪХАНИ ФАШИСТИ.
  • 2 честен ционист

    21 8 Отговор
    Скоро бащините къщури на Ганчо ще бъдат раздавани на камилара без пари, а може даже и да се вземе и некой лев на Ганчо за трансфера.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 демография

    16 7 Отговор
    По този начин се подменя населението. Ама като местното население не му пука за собствената си държава така ще е.
  • 5 Хрвтска

    6 4 Отговор
    0,99 евроцента, на промоция.
  • 6 ГОЛАТА ИСТИНА

    16 2 Отговор
    С условието да живееш най-малко 5 години. Ако имаше работа в този район, хората сами щяха да идва. Това е най-бедната област. То по-добре във Видин или Лом.
  • 7 Ти си

    10 4 Отговор
    Уау в 21 Век в града имало училище , аптека че дори и магазин ! Не е сигурно но може да има ток , вода , канал , телекомуникации и асфалтирани улици.
    Направо не е вярно какви статии се пускат тук .....
  • 8 За пет

    7 2 Отговор
    години 5 семейства 😂
    то и в испания правеха такива промоции, но при годишен приход над 30000е 19% данък, над 35000е 30% данък, над 60000е 45% данък и излиза че тук си ми е най-добре.
  • 9 ЛегнаЛангеЛ

    4 1 Отговор
    Хайде , Бойко , купувай !

    Коментиран от #10

  • 10 Баба Меца

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЛегнаЛангеЛ":

    Бе той Бойко хубаво ще купи , ама ако настани там манекенките си , те ще вземат да се изпокарат една друга и тогаз......край с рахата му ! А може и Мата Хари да пусне снимки и .......чудесия ще настане ! А сега него , новите приятели го ИЗПИРАТ и ще трябва да е образцов и да кротува умерено !