9 Юни, 2004 00:00 433 0

Укрепват плажовете по Черноморието

  • трябва-
  • укрепване-
  • проекта-
  • млн eur
България няма да загуби 10 млн. EUR по проекта за укрепване бреговете на Дунав и Черно море, финансиран от Европейската инвестиционна банка и Банката за развитие към съвета на Европа. ЕИБ е поела ангажимент да удължи кредитната линия от 25 млн. EUR, за да може да се усвоят парите по проекта, съобщи директорът на дирекция ИСПА към Министерството на регионалното развитие и благоустройството Йорданка Стоянова. Парите ще бъдат насочени към укрепване на свлачищата в четири нови обекта на север от Варна - местностите Свети Никола и Траката, както и пътя Златни пясъци - Албена и Дамбата - Албена - Балчик. Решението на управителния съвет на банката се очаква до края на юни и през втората половина на годината ще стартират търговете. По предварителните разчети тръжните процедури трябва да приключат до края на годината с договорите с изпълнителите на обектите. Европейската комисия е одобрила и финансовия меморандум за почти 13 млн. EUR от програма ИСПА за техническа помощ за институционално укрепване и подготовка на проекти във водния сектор и преработка на твърдите битови отпадъци. В проекта са включени общо 13 ВиК дружества.

Над 9 млрд. ЕUR трябва да се инвестират през следващите 10 години в опазване на околната среда, съобщи вицепремиерът Николай Василев. Част от средствата ще бъдат осигурени от правителството, но според Василев над 4.5 млрд. ЕUR българският бизнес ще трябва да осигури сам. Най-силно засегнати ще са предприятията от тежката индустрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА