Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 07:37 4 890 4

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • статут-
  • имоти-
  • промяна

Правителството промени статута на част от имот, предоставен за управление на НКЖИ

Промениха статута на редица имоти - 1
СНИМКА: БГНЕС

Правителството промени статута на част от имот, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура". Имотът представлява сграда на територията на област Плевен, гр. Левски, а статутът и се променя от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Министерският съвет реши тя да бъде премахната от активите на Национална компания ,,Железопътна инфраструктура" поради лошото и техническо състояние.

Кабинетът взе решение да обяви част от имот - публична държавна собственост, за частна държавна собственост. Обектът се намира на бул. ,,Македония" 140 в гр. Силистра и включва три стари пристройки - масивна едноетажна сграда със застроена площ 21 кв. м, масивна едноетажна сграда ( склад) с площ 79 кв. м и масивна едноетажна сграда(пристройка към склад), със застроена площ 7 кв. м, в управление на Професионална гимназия по строителство „Пеньо Пенев" - гр. Силистра към Министерство на образованието и науката. Със заповед на кмета на Община Силистра те са обявени за опасни и подлежат на събаряне. Според правителственото решение Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев" - гр. Силистра ще може ги да премахне за своя сметка при спазване на изискванията на чл. 197 от Закона за устройството на територията.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак ли?

    8 0 Отговор
    С една дума разпродажба и разграбване. Пожелавам на взелите решението, още един комунизъм с всичките му национализации и експроприации, защото те са били голтаци и не са имали възможността да усетят, какво е!
  • 2 Оги

    13 0 Отговор
    Ясно. Сега определени хора ще ги купят за по 1000 лева. Добра схемичка.
  • 3 Туман

    10 0 Отговор
    Абе тя промяната май си е същото като 12 години ОПГ СИК. Само още по нагъзена, ако това изобщо е възможно
  • 4 Слави

    6 0 Отговор
    Марто нУтариОса ли ги е променил?