Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 10:07 4 582 0

Промениха статута на редица имоти

  • имоти-
  • статут-
  • промяна

Сухопътните войски и Военноморските сили ще управляват четири имота

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност и поземлени имоти, съставляващи неин териториален обхват - публична държавна собственост, за срок от 10 години. Археологическата недвижима културна ценност „Средновековна крепост „Маркели“ се намира в област Бургас, община Карнобат, землище на гр. Карнобат, м. „Дългата мера“ и е разположена върху два поземлени имота с площи 82 514 кв. м. и 363 994 кв. м. и е със статут на археологически паметник на културата /ДВ, бр. 35/1965 г./. Дейностите, свързани с опазване на имотите и на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Исторически музей - Карнобат.

Министерският съвет предостави безвъзмездно на Сухопътните войски и Военноморските сили управлението на четири имота - публична държавна собственост, разположени на територията на с. Калояновец, община Стара Загора, област Стара Загора и с. Новаково, община Аксаково, област Варна. Имотите са с отпаднала необходимост за Министерството на транспорта и съобщенията. Това ще подпомогне въоръжените сили при дейности, свързани с поддържане на способности, ранно предупреждение и неутрализиране на потенциални рискове и заплахи за националната сигурност.

По решение на правителството община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти - частна държавна собственост за реализирането на обект: „Реконструкция на общински път SZR2070 и изграждане на велосипедна алея от гр. Казанлък до язовир Копринка“. Проектното трасе на обекта започва на 20 м след разклонението с първокласен път I-6 и продължава на запад в прав участък до Т-образно кръстовище с общински път SZR1066. Терените се намират в с. Копринка, община Казанлък, и до момента са били в управление на областния управител на Стара Загора.

С решение на кабинета Община Хасково получава собствеността върху поземлен имот - частна държавна собственост, в гр. Хасково. Теренът с площ 90 996 кв. м се намира в местност „Кара Ямач“ и ще бъде използван за разширяване на Централния гробищен парк в града. Имотът досега е управляван от областния управител на Хасково, но е с отпаднала необходимост за Областната администрация. Областният управител на Хасково ще трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърля имотът. През терена преминават водопроводи и от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Хасково има искане съоръженията да бъдат изместени или всички сервитутни ивици да бъдат проектирани като алеи.

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост и го прехвърля в собственост на Община Сливен. Той се намира на ул. „Цар Симеон“ № 61 в гр. Сливен и представлява терен с площ 34921 кв. м по акт за държавна собственост заедно с построени в него сгради. Имотът ще бъде използван от Основно училище „Братя Миладинови“ - гр. Сливен за образователни дейности. Така учениците от училището ще могат да преминат от двусменен в едносменен режим на обучение.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА