Last news in Fakti

30 Юни, 2004 00:00 438 0

В Бургас обмислят изграждането на пристанище за яхти

  • управител-
  • премиера
, Бургаският областен управител е съгласен да предостави на концесия 10 декара плажна ивица за изграждане на пристанище за яхти. Той е изпратил официално писмо до премиера, в което се казва, че подкрепя тази идея.

Преди няколко дни 29 собственици на яхти се подписаха в писмо до областния управител Иван Витанов, в което настояват да им се отреди подобно място. В момента яхтите са пръснати по цялото Южно Черноморие, каза Благовест Бравов, собственик на такъв плавателен съд.

В писмото на областния управител Витанов до премиера се казва, че Бургаска област има добри традиции във ветроходството и изграждането на яхтено пристанище в административния център на региона ще разшири възможностите на туристическата дестинация.

Областният управител изразява надежда, че инициативата на собствениците на плавателни съдове ще получи подкрепата и на премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА