Last news in Fakti

30 Юни, 2004 00:00 427 0

Собственици на земи срещу държавата заради закон

  • които-
  • собствениците
Собствениците на реституирани земи, намиращи се в границите на плажната ивица бойкотираха Проектозакона за Черноморското крайбрежие. От МРРБ уточниха, че причината за възникналия проблем е в начините, по които са връщани земите от поземлените комисии. Има реституирани парцели, които в момента се намират в морето, но собствениците им не се отказват от тях. Експертни комисии от земеделското и регионалното ведомство са направили оглед на всички плажни ивици, съставени са констативни актове и протоколи за несъответствията и явните фактически грешки в плановете за земеразделяне и устройствените планове на горите. Ще бъдат извършвани конкретни проверки на зоните, в които има дублиране на собствеността.

От МРРБ уточниха, че проектът, предложен за публично обсъждане, не забранява на собствениците да притежават имот в границите на бреговата ивица и до 100 метра към вътрешността, а ги ограничава при извършването на определени дейности в нея. Те няма да могат да променят предназначението на земята с цел застояване, да изграждат масивни постройки и заграждения. Забранява се проучването и добиването на подземни богатства, сондажите и заустването на непречистени води. В тази територия ще може да се поставят временни търговски, преместваеми обекти за спортно-развлекателна дейност, съоражения за добив на питейни и минерални води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА