Last news in Fakti

15 Януари, 2014 16:57 6 478 4

Най-скъпият град в света е ...

  • град-
  • лондон-
  • наем-
  • жилища

Цените в най-скъпия град в света са много по-високи от световните мегаполиси, които заемат второ и трето място в класацията, посочват авторите й – сайта Expatistan. Златният медал е за Лондон, в който наемните нива на жилищата, цените на бензина, електричеството, билета за кино и чаша капучино са много по-високи от тези в Ню Йорк, Париж и Синей.

Така например, в британската столица месечният наем на жилище с разгъната застроена площ от 85 кв.м. е 3135 EUR, докато в Ню Йорк сумата е 2975 EUR. В Рим наемът на подобен имот е 1644 EUR/мес. Съществена е разликата и в редица други стоки. Така например чаша кафе в Лондон е с около 60% по-висока от тази в Италия.

След Лондон в класацията се нареждат Осло, Женева и Цюрих.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники златев

    1 0 Отговор
    Глупости. Живея в Лондон бил съм и в Женева. Точно в Женева е в пъти по-скъпо...

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    Да!Лондон.......!За мен ВАРНА си е ......по-доброто!
  • 3 qwerty

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ники златев":

    То от живот до живот има разлика, Златев. А от живот до Живуркане разликата е още по-голяма.
  • 4 Krasimir Petrov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ники златев":

    Живот ли?! Мнозинството българи живуркат, по думите на куърти, но ти може да си напред с матряла , нема лабаво Ама много сме старите имигранти, та ми се не верва чак...