15 Юли, 2004 00:00 514 0

Летище „София” е сред приоритетните обекти определени от правителството

  • национално-
  • значение-
  • обектите-
  • изграждане-
  • българия-
  • национално значение
Правителството определи пет обекта с национално значение. Решението на МС ще улесни приоритетното им изграждане с оглед присъединяването на страната към европейските структури . За обекти с национално значение са определени: “Реконструкция, развитие и разширение на летище София", състоящ се от: Lot B1 - "Нов пътнически терминал и прилежаща инфраструктура" и Lot В2 - "Нова пистова система и съпътстващи работи"; "Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав между Видин, България и Калафат, Румъния"; "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граници и оптимизиране на трасето за 160 км/ч"; "Разширение на пристанище Бургас" и "Рехабилитация, реконструкция и модернизация на пристанище Лом".

Обявяването им за обекти с национално значение се налага поради особената важност и значението им за развитието на икономиката на страната, както и за присъединяването на България към европейските и атлантическите структури. Те са част от Трансевропейски коридори – №10, №7, №4 и №8.

Обектите са проектирани и изградени с частично финансиране по програми на ЕС и/или международни финансови институции по силата на подписани от България финансови договори, ратифицирани от Народното събрание. С решението ще се ускори и улесни приоритетното им изграждане предвид специалните правила, които Законът за устройство на територията установява за обектите с национално значение. Ще се съкрати технологичното време за провеждането на процедурите и ще се подобри координацията между компетентните органи, които одобряват или разрешават различните етапи от проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на обектите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА