Last news in Fakti

5 Август, 2004 00:00 620 0

”Жилет” започна строителството на завод в Полша

  • жилет-
  • бръснене-
  • завод-
  • ножчета-
  • специалната икономическа зона
Американската компания за мъжка козметика "Жилет" започна изграждането на завод за производство на ножчета за бръснене в централния полски град Лодз, пишат полските информационни източници. Стойността на инвестицията възлиза на около 120 млн. евро. Това е част от стратегията на американския лидер за изместване на центъра на дейността си в Източна Европа. По този начин компанията ще намали разходите и ще използва значително по-евтината работна ръка в страната.

Заводът в Лодз, където ще се произвеждат ножчета за бръснене за еднократна употреба и други принадлежности за бръснене, ще бъде най-модерният и голям завод на "Жилет", строен някога. Сградата ще заема общо 18 хектара в специалната икономическа зона във втория по големина град в Полша след Варшава. Изграждането на завода се очаква да бъде завършено до 2007 г., когато окончателно ще бъдат затворени предприятията на "Жилет" във Великобритания.

Освен производството на ножчета за бръснене американската козметична компания в момента строи и завод за пакетиране, както и складове за съхранение на готовата продукция, отново на територията на Лодз. В новата фабрика на дружеството ще работят над 600 души, а в складовете - още 500. Други 50 служители ще бъдат наети в отдела по снабдяване.

"Жилет" е сред деветте компании, които получиха разрешение от полското правителство да инвестират в специалната икономическа зона в Лодз, припомнят източниците. Американското дружество предвижда да вложи в страната над 226 млн. евро и да създаде близо 1320 нови работни места. Въпреки силната конкуренция от страна на "Шик" "Жилет" си запазва лидерското място в бранша с пазарен дял от 72%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА