Last news in Fakti

17 Август, 2004 00:00 488 0

Чужденци масово купуват жилища във вилни селища

  • селища-
  • предлагат-
  • които-
  • ваканционните-
  • слънчев-
  • апартаменти-
  • слънчев бряг-
  • ваканционните селища-
  • във ваканционните селища
Хит и това лято са апартаментите във ваканционните селища, които чужденците познават и вече имат традиция да купуват. По-голямата част от чуждите клиенти познават добре България от посещенията си като туристи на Черноморието. В повечето случаи те притежават и други имоти извън държавата, в която живеят.

През тази година цените на имотите са по-гъвкави спрямо миналата. Това е заради голямото предлагане на апартаменти във ваканционните селища. В комплекс Свети Влас например квадратният метър на първа линия до морето, в зависимост от степента на завършване, се предлага на цена от 900 до 1500 ЕUR/кв. м.

Също на първа линия, непосредствено до плажната ивица на Слънчев бряг се предлагат апартаменти в луксозни сгради, намиращи се на централната алея в комплекса, с панорамен изглед, на цени до 1800 EUR/кв. м. Апартаментите в Слънчев бряг-запад се предлагат на цени от 700 до 1300 ЕUR/кв. м.

При тях вече са регистрирани и препродажби на недвижимата собственост и това ще доведе до по-ниски цени на имотите в строеж.

В курортното селище Равда предложенията в недовършени сгради са на цени от 500-700 ЕUR/кв. м. Ваканционните селища, в които се предлагат недвижимите имоти, са почти еднотипни - с апартаменти, детски кът, басейн, паркоместа и търговски обекти. В тях е осигурена също и целогодишна охрана и поддръжка. В курорта Свети Влас има десетина ваканционни селища, в Слънчев бряг те са дванадесет, в Равда и в Созопол са по пет. През следващото лято на пазара ще се появят още две ваканционни селища на Южното Черноморие, които се намират в близост до големи курорти.

Траен се оказа интересът и към къщите, които се предлагат в периметър до 20 км от морския бряг. Техните цени варират от 20 хил. ЕUR до 80 хил. ЕUR в зависимост от годината на застрояване. Интерес към покупка на подобна къща проявяват предимно български граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА