21 Май, 2024 10:21 4 786 13

Реконструкцията на площад „Света Неделя“ ще се случи

  • плодащ-
  • софия-
  • света неделя

Съдебните дела, оспорващи промяната, са към своя край и промяната може да се реализира още 2025 година

Девет съдебни дела вече пета поредна година пречат да бъде реализирана промяната на най-централния столичен площад – „Света Неделя“. Към днешна дата повечето спорове са спечелени, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков. Останалите са на последна съдебна инстанция.

Проектът за промяна на площада е дело на арх. Масимилиано Фуксас (Студио Fuksas). Столична община вече е задвижила процедурата по избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Очаква се същинската работа да започне в началото на 2025 г. Ремонтните дейности са разделени на 9 етапа. Целта е софиянци и гости на столицата да не изпитват затруднения при преминаване през идеалния център на града.

Работата ще започне от ул. "Алабин" в посока площад "Света Неделя", както и по ул. "Съборна" - от Градската градина до пешеходната зона на бул. "Витоша".

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    23 7 Отговор
    Ако ремонта е като велоалеите на патриарха жална им майка на софиянци СС сцепи София ще ми скрият шайбата
  • 2 ТаУмВзе

    18 7 Отговор
    Още Бомбени Пейзажи у Кражбията ще ни се случат! Файдупкова е Лаик пред мис бони ей.
  • 3 456

    27 2 Отговор
    Факти, много постна статия. Дайте план, пишете кокво СО иска да прави. Пишете какви са тези дела. Това което го пишете е само едно заглавие развито с локуми.

    Коментиран от #5

  • 4 2020

    24 5 Отговор
    Спасителите да си ходят в Розоволандия и да оставят София на софиянци. Стега с простотии. Историята на града не започва с шестцветното знаме. Видяхме ремонтите на площад "Св. Александър Невски", пред Народното събрание с плаващите жълти павета, простотията на мястото на мавзолея, безидейното бутане на МОЧ-а, селянията по "пешеходната" Витошка (някакви аквариуми, грозни и безвкусни), велоалеите по Патриарха и Фритьоф Нансен....
  • 5 Абе

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Ще има шестлентова велоалея, по която ще дефилира прайда, а през другото време ще е декорирана с розови еднорози.
  • 6 🍋🍊🇧🇬

    16 3 Отговор
    Ами, ако ще е като Графа,
    айе нема що да я правите.

    Минети по Граф Игнатиев да видите ква мръсотия е и по€€ция е с тези мръсно сиви плочки които ме съмнява да изкарат и десет години, тотална п€€ногра€€я.

    Не на крадохте се и не ре кон струирахте се, превърнахте Столицата в града на Джипси Кингс Мешере Барок?
  • 7 Фандупкова

    11 3 Отговор
    останаха ми жълти павенца, ще ги наредим тук
  • 8 В. Борисов

    15 8 Отговор
    Другари софиянци, моля спрете тези луди пешеходоВелоАвтобусноЛентови фенове, разбирам, че целта е да се изгонят хората от града и имотите да са на безценица, но всички ще загубим от тези безумни планове.
    Само си представете какъв ще е трафика и как ще се паркира в съседните улици.
    Местенето на трафика от една точка в друга е лудост.
  • 9 ТАКА ЛИ

    13 6 Отговор
    боли ме фаро за тоя площад тя цялата ни държава след тия 32 години е руина това къде Тато направи тия като видяха че не могат ДОРИ и да го боядишат започнаха да бутат и даже желязото от водещи заводи в Европа продадоха от основите им за скраб ! а за пътищата в северозапада до селата няма и да споменавам/наскоро имах работа до Горен и Долен Вадин бил съм на мисии в арабския свят няма такова чудо/ и тия хора ходят да гласуват???
  • 10 "Кредит Маркет ООД"

    5 2 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.
  • 11 Николова

    0 0 Отговор
    Политиците ако вършат толкова работа колкото говорят няма да имат грешка.
  • 12 Николова

    1 0 Отговор
    Политиците ако вършат толкова работа колкото говорят няма да имат грешка.
  • 13 Дейзи

    1 0 Отговор
    Държавата все няма пари за ремонти или да изгради нещо защото политиците ги ограбват. Но за стари несъществуващи изтребители бързо намериха над 30 милиарда. Този който плати на двойна цена тези несъществуващи стари изтребители трябва да бъде ликвидиран. Защото не заслужава да бъде дори и в затвора.