Last news in Fakti

3 Ноември, 2004 00:00 704 0

Военни инвестират в хотелски комплекс

  • царево-
  • селища-
  • туристи-
  • община-
  • синеморец-
  • общината-
  • кметът-
  • хотел-
  • сезон-
  • община царево
Ботевградският военен завод "Зебра" откри нов 4-звезден хотел от типа градски в Царево. Това съобщи кметът на града Петко Арнаудов. Той уточни, че компанията е инвестирала в него 3 млн. лева.

Хотелът се намира в самия център на Царево и разполага със 100 легла, басейн, ресторант, нощен клуб. За разлика от останалите почивни бази в курортните селища на общината, които работят само през туристическия сезон, хотел "Зебра" ще бъде отворен целогодишно.

Дружеството планира и изграждане на още един хотелски комплекс в местността "Поляните" до село Синеморец.

Междувременно в община Царево започна строителството на две нови ваканционни селища. "Транс петрол" АД е инвеститорът, изграждащ ваканционно селище "Оазис" в едноименния черноморски къмпинг. В Синеморец компанията "Риъл лимитид" започна строителство на малки къщи. Новата почивната база ще разполага с луксозни апартаменти. Двете ваканционни селища ще разполагат общо с 500 легла.

Те отговарят на изискванията за ниско етажно строителство, подчерта кметът на Царево. Очаква се селищата да влязат в експлоатация в началото на следващия туристически сезон.

Британски инвеститори са проучвали през миналата седмица възможностите за построяване на хотелски комплекс на площ от 300 дка в планински район на общината, каза още кметът Петко Арнаудов, но не уточни имената на британската компания и планинския район. Той се надява с подобряване на инфраструктурата в планинските селища да се засили интересът към изграждането на модерни почивни бази в тях и да се подпомогне развитието на селския екотуризъм.

Община Царево отчита най-успешния туристически сезон през последните години. Около 120 хил. чуждестранни туристи, или близо 7% от общия брой на чуждестранните туристи, посетили региона, са почивали в курортните селища на общината това лято. Най-голям ръст отбелязват туристите от Германия. Останалите чуждестранни туристи са основно чехи и скандинавци. Друга положителна тенденция, която се наблюдава от това лято, е удължаването на сезона. Последните туристи от хотел "Белла виста бийч" в Синеморец отпътуваха в края на седмицата и тяхното изпращане беше повод за официална церемония по закриването на сезона в община Царево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА