Last news in Fakti

16 Ноември, 2004 00:00 1 513 0

Голяма община набира оценители на имоти

  • общината-
  • герджиков-
  • видин-
  • софия-
  • ноември-
  • оценки-
  • оценители
Столичната община обяви предварителен подбор за лицензирани оценители за възлагане на експертни оценки на общински имоти, става ясно от съобщението на интернет страницата на общината. Конкурсът се провежда от дирекция "Концесии и обществени поръчки". Оценителите могат да подават анотации и референции в общината на адрес ул."Париж" 1, стая 3 до 30 ноември.

"Столичната община си прави база данни с експерти-оценители. Кандидатите трябва да представят лиценза, да посочат професионалния си опит като оценители и специалността, която са завършили", обясниха от дирекцията. В момента броят на оценките, които се правят, е малък. Един оценител може да бъде потърсен два, три пъти в месеца, казаха от общината. Има очаквания тенденцията да се промени през следващата година.

"Изправени сме пред необходимостта да продаваме имущество, за да осигурим бюджет 2005", каза зам.-кметът на София по финансите Минко Герджиков. Общината ще се раздели с жилища и всякакво имущество, за да осигури издръжката на града. Кметството ще настоява също за по-високи приходи и от фирмите си, които сега носели едва 4 млн. лв. годишен дивидент.

"За да покрием единните държавни стандарти за издръжка в образованието и социалните дейности, ще трябва да пренасочваме наши приходи, като режем от други направления - в сравнение с останалите общини в София е много по-скъпо", притеснен е Герджиков.

Едва 32% от данък общ доход щели да остават в София през 2005 г., при положение че тази година са 37 процента. "Искаме разликата до 50% да остава в общината като фонд за инфраструктурата", настоя Герджиков.

Два милиарда евро са нужни за инфраструктурата и канализацията, а за 2005 г. правителството ще даде 6 милиона лева за капиталови разходи, отчете шефът на СОС Владимир Кисьов.

Областната администрация на Видин обяви малка поръчка за изготвяне на оценки на имоти съгласно чл. 34, ал. 2, т. 3 от Закона за държавната собственост. Става дума за оценки на 664 имота, засегнати от изграждането на инфраструктурата на обект с национално значение "Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав между Видин - България, и Калафат - Румъния", намиращи се в землищата на село Антимово, село Капитановци, село Покрайна и град Видин. Крайният срок за подаване на оферти в открития конкурс изтече на 12 ноември 2004 г. Планираният срок за изпълнение на поръчката е 20 декември. От видинската администрация поясниха, че не е имало голям интерес към поръчката поради сложния и обемист предмет и спецификата на работата. Очаква се до 23 ноември комисията да оповести решението си за избор на оценител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА