10 Август, 2024 09:21 1 287 0

Специална преференциална виза за природозащитници пуска ОАЕ

  • виза-
  • природозащитници-
  • оае

Визата Blue Residency е валидна 10 години

Специална преференциална виза за природозащитници пуска ОАЕ - 1
Снимка: Shutterstock

Blue Residency е дългосрочна виза, която е валидна 10 години. Новата инициатива има за цел да привлече екологични таланти в ОАЕ и да стимулира иновациите в тази област. Програмата е част от по-широките усилия на ОАЕ за постигане на целите за устойчиво развитие.

От новата виза могат да се възползат:

Професионалисти в областта на околната среда: членове на международни компании, асоциации и неправителствени организации, работещи в областта на устойчивото развитие.

Лауреати: победители в престижни международни конкурси в областта на опазването на околната среда.

Изтъкнати активисти и изследователи: тези, които имат значителен принос за опазването на околната среда.

Заинтересованите страни могат да кандидатстват чрез Федералната служба за самоличност, гражданство, митници и сигурност на пристанищата (ICP). В допълнение, съответните органи могат да номинират кандидати за Blue Residency.

Кандидатите трябва да демонстрират „изключителен принос и усилия“ за опазване на околната среда. Дейностите им трябва да са насочени към насърчаване на устойчивото развитие както в ОАЕ, така и в чужбина.

Новата виза има за цел да привлече професионалисти в областта на околната среда от световна класа в ОАЕ. Програмата е предназначена да стимулира иновациите и научните изследвания в областта на опазването на околната среда.

2024 г. е обявена за година на устойчивото развитие в ОАЕ.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА