Last news in Fakti

10 Март, 2014 14:32 2 629 0

Кадастър за квартали с най-много сделки

  • кадастър-
  • имотен регистър-
  • агкк
Кадастър за квартали с най-много сделки - 1
Снимка: М. Богданова

Изграждането на кадастър отнема години. В същото време кадастърът и имотният регистър са в основата на всеки инвестиционен проект. През 2014 г. за осем столични квартала ще бъде създадена кадастрална карта. Причината да са избрани точно те, е че там се реализират най-много имотни сделки. Наличието на подобна карта значително ще улесни реализирането на покупко-продажби в Слатина, Подуяне, Илинден, Изгрев, Красно село, Възраждане, Лозенец, Триадица. Графикът за провеждане на процедурите за възлагане на обществени поръчки може да видите ТУК.

Справка в сайта за недвижими имоти imot.bg показва, че от въпросните квартали най-силно предлагане на имоти има в Лозенец. Там се предлагат за продажба близо 2000 жилища, 300 офиси, 200 магазина и 70 парцела. Общо в посочените райони на столицата се продават над 3500 имота.

Също така през тази година се предвижда и създаване на специализирани карти и регистри на обекти по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие; преизмерване на Държавната нивелачна мрежа – І клас и създаване на цифрова едромащабна топографска карта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА