Last news in Fakti

2 Февруари, 2005 00:00 556 0

Във Варна започват проверки за незаконни строежи

  • районните-
  • йорданов-
  • имоти-
  • общината-
  • връзка-
  • собственост-
  • кирил-
  • кирил йорданов
Кметът на Варна Кирил Йорданов е наредил проверка на статута на земята, видовете строителни дейности и издадени разрешения за тях. Заповедта визира строежи и конструкции по пътя Варна -Виница - Свети Константин, Рибарското селище на "Карантината", хижа "Ветеран" и брега на езерото от страната на село Константиново, посочи Йорданов. Целта е да се установи кой е собственик на строежите и загражденията и дали няма застроена земя публична собственост.

Във връзка с тази дейност е издадена заповед, чиято цел е да се подобрят взаимовръзките с районните кметства в изпълняването на подобен контрол. Според документа на районните кметове се вменяват задължения да участват в работата на комисиите по "Собственост и стопанство" и по "Архитектура, строителство и устройство на територията" към общинския съвет. До районните кметства също така ще бъде подавана текуща информация за имоти, актувани или съответно деактувани като общинска собственост. Районните кметове ще контролират сметосъбирането, почистването и извозването на отпадъците.

Кирил Йорданов съобщи, че в четвъртък ще се срещне и със собствениците на имоти, попадащи в територията, предвидена за изграждането на транспортната връзка, която трябва да свърже булевардите "Левски" и "Цар Освободител". Миналата седмица 150 собственици на около четиридесет имота, предвидени за отчуждаване, заплашиха, че ще съдят кмета и общината.

Те са недоволни от ниската оценка на имотите им, която не им позволява да си купят нови жилища. След протеста им кметът обеща, че общината ще построи жилищен блок в района на сегашните им имоти, с което да бъдат удовлетворени засегнатите от разширяването на булевард "Левски".

На срещата в четвъртък ще присъстват както членовете на проектантския колектив, изработил проекта за строителство на транспортната връзка, така и специалисти от общината, имащи отношение към останалите етапи и процеси по осъществяването на проекта, каза Кирил Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА