24 Март, 2005 00:00 529 0

Десет спирки на градския транспорт ще бъдат обезопасени

  • стоилов-
  • бъдат-
  • булеварди-
  • велизар-
  • колчета-
  • велизар стоилов-
  • обясни велизар стоилов
На десетина от най-опасните спирки в София ще бъдат поставени специални бетонни колчета, съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Те ще бъдат монтирани през април. Повод за мерките станаха зачестилите катастрофи, при които бяха пометени чакащи превоз граждани. Такива колчета вече има на станалия известен с многобройните произшествия завой в подлеза на НДК.

Според Стоилов особено опасни са спирките по скоростните булеварди "България" и "Цариградско шосе", където шофьорите карат особено бързо. За бетонните колчета ще са нужни 10 000-15 000 лв., които ще дойдат от бюджета на общината. След това ще се прецени дали подобни мерки ще се вземат и за други спирки в столицата. Но преди това трябва да се изясни дали те ще се отдават на концесия и кога.

Скоростта по големите софийски булеварди най-вероятно няма да се вдига, обясни Велизар Стоилов. Първоначалната идея на зам.-кмета беше в новата транспортна наредба на общината да бъдат разрешени 70 км/час по бул. "България", "Алея Яворов", "Сливница", а по "Цариградско шосе" и естакадата до летището - 90 км/час. Сега по повечето булеварди максималната разрешена скорост е 50 км/час. Заради произшествията тя вероятно ще остане толкова.

Шефът на СДВР ген. Румен Стоянов е изпратил писмо до шефа на СОС Владимир Кисьов, в което се е оплакал, че по софийските улици има твърде много дупки, липсват маркировка, огради и парапети. "След като бъдат закърпени дупките до месец, ще започнем да полагаме маркировката", обясни Велизар Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА