Last news in Fakti

21 Април, 2005 00:00 586 0

Брат на ДПС-депутат стана заместник на обществения посредник

  • костов-
  • заяви-
  • ганев-
  • заместник-
  • димитров-
  • избран-
  • казак-
  • подуправител-
  • димитър-
  • метин-
  • димитър костов
Братът-близнак на депутата от ДПС Четин Казак - Метин, бе избран вчера за заместник на първия български омбудсман Гиньо Ганев. Метин Казак е моят личен избор за заместник, защото проявите му го очертават като личност с развито чувство за справедливост и такт в отношенията с хората и институциите, мотивира предложението си Ганев. Дясната опозиция се обяви против кандидатурата на Казак. Съмнявам се, че предложението е направено по вътрешно убеждение, каза Благой Димитров от ДСБ. Това е постилане на "червен килим" за бъдещото коалиционно управление НДСВ, БСП и ДПС, допълни той. Изказвам се, за да ми е чиста съвестта, защото самият Ганев в частен разговор винаги твърдял, че в Чистилището човек трябва да е наясно дали ще отиде в ада или в рая, заяви Димитров. Ахмед Юсеин от ДПС репликира, че кой ще ходи в ада или в рая ще каже народът, а Ганев е предложил едно "младо и чисто момче" за свой заместник. Не участвам в политическа "бакалия", заяви Гиньо Ганев в отговор на нападките на Димитров. "Като го изберете, ако го изберете, ще видите, че Метин Казак е с безупречен авторитет", заяви Ганев пред депутатите.

Парламентът вчера прие и спорната кандидатура на Димитър Костов за подуправител на БНБ. Финансовият министър в правителството на Жан Виденов, който преди това беше заместник-министър в правителствата на Филип Димитров и Любен Беров, беше избран с гласовете на НДСВ, ДПС и БСП. Той ще оглави управление "Банково". След гласуването председателстващата заседанието Камелия Касабова направи грешка и обяви, че "за подуправител на БНБ е избран г-н Иван Костов". Дясната опозиция е срещу избора на Костов, като заяви, че кандидатурата му е партийна. Според Валентин Василев от СДС номинацията на Костов показва сближаването на позициите на БСП и НДСВ. Според Екатерина Михайлова от ДСБ Димитър Костов е свързан с банковите фалити, финансовите пирамиди и е отговорен за хиперинфлацията, настъпила в периода 1996-1997 г.

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан опроверга твърденията на десницата, че изборните длъжности са въпрос на задкулисни договорки. Управителят на БНБ Иван Искров заяви, че Димитър Костов е избран лично от него. Решението ми не беше обсъждано в никакви политически формати, а и Костов не е член на БСП, заяви Искров. Новият подуправител на БНБ положи клетва пред депутатите веднага след гласуването в пленарната зала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА