Last news in Fakti

25 Май, 2005 00:00 570 0

500 лева глоба за продължаващо строителство в Несебър

  • несебър-
  • комплекса-
  • бъдат-
  • туристи-
  • строителството-
  • обектите-
  • слънчев-
  • слънчев бряг
Общинската администрация в Несебър е сформирала специална комисия, която ще съставя ежедневно актове от по 500 лв. на обектите в Слънчев бряг, на които строителството продължава. Това съобщи кметът на Несебър Николай Трифонов.

“Все още хотелите, където има довършителни строителни работи, създават проблеми за нормалното протичане на туристическия сезон и има оплаквания от туристи, но отказали се засега няма”, каза представителят на “Томас Кук” Христо Колев. Той уточни, че има райони от комплекса, където въобще няма да бъдат настанявани туристи.

От 15 май на територията на комплекса и в зона Изток строителите влизат само със специално разрешително, издадено от община Несебър за довършителни работи. Разрешителните се издават ден за ден и се подписват само от кмета, след като бъдат съгласувани с органите на реда. В тях трябва да бъдат описани видът на техниката, която се иска да влезе и доставката, а също и маршрутът, по който ще може да премине. Идеята на общинарите е да не позволят на строителите да захранват обектите с материали и по този начин да ги принудят сами да замразят обектите си.

В Слънчев бряг все още се строи усилено. Строители обясниха, че до 15 юни в комплекса ще влиза тежкотоварна техника, защото дори дограмата трябвало да се достави с големи камиони. В зона Запад на курорта Слънчев бряг строителството ще продължи през целия сезон в часовете от 9 до 18.

В комплекса вече има над 10 хил. туристи от Германия, Белгия и Англия. Всеки ден на летището в Бургас пристигат около 30 чартъра. От 1 юни трябва да спре и строителството в Несебър, а от 15 юни - в Свети Влас и Равда. Изключения ще има само за определени жилищни сгради и инфраструктурни проекти, ако те не застрашават спокойствието и сигурността на жителите и туристите, каза още Николай Трифонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА