28 Март, 2005 00:00 492 0

”Фантастико” влага 20 милиона лева в нов шопинг център

  • магазини-
  • център-
  • софия-
  • николов-
  • центърът-
  • разгърната застроена площ
Търговската верига "Фантастико" предвижда да вложи около 20 млн. лв. в новия шопинг център "Скай сити" (Sky City), който се строи в София. Това съобщи президентът на компанията "Ван холдинг" (собственик на веригата магазини) Валери Николов. Строежът на търговския център е започнал в началото на годината. Той трябва да бъде напълно готов до края на 2005 г.

Центърът се намира в столичния квартал "Гео Милев" и е разположен на площ 26 хил. кв.м. Земята е собственост на холдинга и е купена за 8 млн. лв., съобщи още Николов. Центърът ще бъде на няколко нива и в него ще има магазини за хранителни стоки, дрехи, мебели, домакинска техника, играчки, офис обзавеждане и др. Ще има също така зона за забавления с интернет зала, боулинг център, кина и т.н. Планирано е в търговския център да има и различни заведения за хранене. Тепърва предстои подписването на договори с партньори.

В средата на април предстои да се открият още два нови обекта от веригата магазини. Така общият брой на супермаркетите ще стане 27. Новите магазини са на бул. "Витоша" и в жк "Надежда" и в тях са вложени общо 5 млн. лв. Плановете на компанията са през тази година да разкрие нови обекти и извън София. "Стратегията ни е да се ориентираме към строежа на магазини с по-големи размери от типа хипермаркети", посочи Валери Николов.

Тенденцията показва, че се очакват сериозни промени в конкуренцията между големите търговски играчи, обясни още Николов. В момента тече работата по няколко мащабни проекта и само за една година в София ще бъдат отворени три големи търговско-увеселителни центъра. В тях ще има всякакви разновидности на магазини и огромно разнообразие на стоки - от дрехи и аксесоари през домакински потребности до цялостно обзавеждане за дома, офиса и др. Освен това в търговските центрове има множество възможности за забавление. Концепцията на моловете е да привличат всички членове на семейството и да ги задържат там през целия ден.

Освен "Скай сити" до края на годината трябва да бъде готов и "Мол ъф София" (Mall of Sofia), който се намира на ъгъла на булевардите "Ал. Стамболийски" и "Опълченска". Центърът ще бъде с разгърната застроена площ 78 хил. кв.м и общата инвестиция е в размер на 50 млн. евро. Инвеститори на проекта са компаниите "ИТ интернешънъл тиатър" и "Авив канстракшънс енд пъблик уъркс". Засега вече са отдадено под наем повече от 60 на сто от търговските площи.

Третият мол в центъра на София е срещу хотел "Хемус". Инвеститорът в този обект е българската компания "Стройтаун". Бъдещият развлекателен център ще бъде с разгърната застроена площ над 42 хил. кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА