Last news in Fakti

21 Юли, 2005 00:00 1 079 0

„Гоце Делчев БТ” продава туристическите си имоти

  • делчев-
  • дружеството-
  • терен-
  • застроена-
  • станция-
  • прилежащ-
  • гоце делчев-
  • прилежащ терен-
  • застроена площ-
  • село бели искър-
  • със застроена площ
Тютюнопреработвателното предприятие "Гоце Делчев БТ" за втори път предлага за продажба почивната си станция. Базата се намира в местността Попови ливади или Папаз чаир в Пирин, на 15 км от Гоце Делчев.

Цената е намалена с 10% и сега новото предложение към потенциалните купувачи е 1.030 млн. лв. без ДДС. Имотът включва двуетажна сграда със застроена площ от около 600 кв.м и прилежащ терен от 12 505 кв.м. Почивната станция е от хотелски тип, има 20 стаи с по две легла, ресторант-столова с кухня, дневен и нощен бар. Преди години е започнат, но не е довършен тенис корт. Теренът позволява да изградят съоръжения за възстановяване и развлечения като басейн, спортни площадки и други. Целият имот е ограден. Най-близкото забележително място е Крива река. От станцията с автомобил се стига до радиорелейната станция на връх Ореляк, откъдето се открива панорамна гледка към котловината, Родопите и южната съседка Гърция.

Дружеството продава хотелската си база по решение на УС на "Булгартабак холдинг". Целта на "шапката" е да се намалят разходите за издръжка на дружеството в Гоце Делчев.

"Гоце Делчев БТ" АД продава и едно бунгало в същата местност. Обектът е със застроена площ 100 кв.м и с прилежащ терен от 995 кв.м. Началната цена е 67 хил. лв. За продажба е обявен и тютюнев склад в село Боголин със земята от 320 кв.м и цена от 9.4 хил.лв. Предлага се и движимо имущество - автобус, товарно ремарке, офис и битови машини. За първи път от 20 години насам почти целият персонал на дружеството е разпуснат в отпуск. Причината е липса на суровина и на пазари за преработения тютюн.

"Ски пропърти БГ КОМ" ООД от град Балчик е новият собственик на детската градина в село Бели Искър. Компанията спечели имота на открит конкурс срещу 412.5 хил. лв. Община Самоков продаваше обекта за втори път. Съветниците намалиха с 25% първоначалната цена от 550 хил. лв. Фирмата от Балчик, представлявана от Мартин Дичев, беше единствения кандидат.

Купувачът получава имот от сграда с разгъната застроена площ 976 кв.м и прилежащ терен близо 4 дка.

Село Бели Искър става все по-привлекателно за инвеститорите с близостта до зимния курорт Боровец и с възможността да се кандидатства по проекти на програма САПАРД в частта селски туризъм. Интересът към района на Самоков расте след обявеното намерение за разширение и модернизация на цялата туристическа инфраструктура на Боровец с инвестиции за над 100 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА