Last news in Fakti

19 Август, 2005 00:00 843 0

Общини вдигат сгради върху бивши казарми

  • военен-
  • безвъзмездно-
  • мястото-
  • сгради-
  • военен имот
Жилищни сгради, бизнес паркове, галерии и производствени сгради планират да изградят общини на мястото на някогашни казарми в 5 района в страната.С решение на правителството вчера статутът на бившите военни имоти бе променен в частна държавна собственост и те бяха прехвърлени безвъзмездно на кметствата.Бивша казарма в град Кула, Видинска област, ще бъде използвана за социални дейности. Върху прехвърления военен имот в землището на Долна Митрополия, Плевенско, ще се изгражда траурен дом, а в село Тодорово, също в Плевенско, ще се развива производствена дейност.

В Русе общината планира да изгради жилищни сгради и градска художествена галерия с културно-информационен център на мястото на отстъпения военен имот на ул. "Александровска" и ул. "Мадарски конник".

С друго свое решение кабинетът безвъзмездно прехвърли собствеността на бивш военен имот в местността "Казармата" на община Гоце Делчев. Местната управа планира да създаде на мястото бизнес-парк от малки и средни предприятия, да изгради автогара, автополигон и спортен интернат. Ще се осигурят и терени за жилищно строителство.

Тържище за селскостопанска продукция ще бъде създадено върху безвъзмездно прехвърления имот на община Стралджа, Ямболско.

Междувременно Министерство на регионалното развитие обяви първите търгове за изпълнител на строителството за конверсията на военните бази в Разград и Симитли. Процедурата предвижда смяна на предназначението на двете бази и приспособяването им за граждански цели.

Финансирането е по програма ФАР, финансов меморандум 2004. Право на участие в търговете имат фирми с доказано добро финансово и професионално състояние от Европейския съюз, страните от Балканския полуостров и Турция. Оферти се подават до 18 октомври. На 7 септември се предвиждат срещи и посещение на обектите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА