Last news in Fakti

12 Октомври, 2005 00:00 739 0

Исландци планират изграждането на голф-игрище край Павликени

  • игрище-
  • игрището-
  • предвижда-
  • изграждането-
  • бъдат-
  • недан-
  • проекта-
  • голф игрище
Исландската компания "Холм груп" иска да изгради голф игрище и парк за развлечения в село Недан край Павликени, съобщи кметът на селото Марин Георгиев. Компанията е изпратила писмо до общината, в което излага плановете си да реализира мащабния проект.

Автор на проекта е Карл Холм, който е член на исландския национален отбор по голф. "В момента чакаме потвърждението на исландците, че искат да реализират проекта и да представят бизнес план, обясни кметът на Недан. Тогава трябва да стане ясен и размерът на инвестицията, както и формата на придобиване на земята."

Голф игрището трябва да е разположено на площ от 1000 дка на терен между Недан и Павликени. Към него ще бъдат изградени всички необходими допълнителни услуги, както и бунгала за настаняване.

В писмото на инвеститорите пише, че архитектурният план и дизайнът на игрището ще бъдат подготвени в сътрудничество с общинската власт, а при строежа на игрището ще бъдат наети работници от региона.

В момента в България има работещи три голф игрища и множество обявени намерения за изграждането на поне още десетина. Първото голф игрище е на авиокомпанията "Ер София". То беше построено преди пет години край Ихтиман. Другото голф игрище до София е собственост на Красимир Гергов. То се намира край река Искър, в близост до Елин Пелин, и беше открито миналата година. И двата спортни обекта пострадаха при проливните дъждове през лятото. Третото действащо голф игрище е край Сливен и е собственост на "Ер София".

Само преди дни стана ясно, че висшият експертен екологичен съвет към екоминистерството е предложил на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров да одобри проекта на "Клиф голф холидей клуб" за изграждането на второ голф селище в местността Табията, община Балчик. Намерението на инвеститора е игрището да се разпростира върху терен от близо 1000 дка. То ще се намира до морския бряг и ще граничи с първото голф селище "Панорамика" - Балчик. Предвижда се строителството на 160 самостоятелно обособени къщи и хотелска част. Общият капацитет в началния период на експлоатация на голф селището се предвижда да бъде 1660 легла, като тенденцията е той да стигне 2600 легла.

През август от Столичната община съобщиха, че испанската група "Фери" има намерение да вложи 100 млн. евро в изграждането на голф игрище с хотелска и жилищна част в софийското село Кътина. Проектът предвижда игрището да заеме площ 1600 декара. Първата част ще се реализира върху 900 декара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА