21 Ноември, 2005 00:00 492 0

От община Созопол искат 12 промени в проектозакона за Черноморието

  • обекти-
  • созопол-
  • община-
  • община созопол-
  • созопол веска караманова
12 конкретни предложения за промени в проекта за Закон за развитие и устройство на българското черноморско крайбрежие изпрати кметът на Община Созопол Веска Караманова до Асоциацията на българските черноморски общини, съобщава сайтът burgasinfo.com. Да се определи процентно съотношение на видовете разрешени обекти, които могат да бъдат разположени по плажната ивица, е една от промените, които предлага община Созопол. В сегашните текстове на закона е регламентирано тези обекти да бъдат до 2 на сто от площта на плаж до 40 декара. Опасенията на местните власти са, че там могат да изникнат предимно или само търговски обекти, а не предвидените по закон преместваеми съоръжения за здравно и санитарно-хигиенно обслужване, както и такива за спортно-развлекателни дейности. Община Созопол смята, че височината на тези обекти в таза наречената зона А, която е до 100 м. от морския бряг, трябва да се уточни с конкретен брой етажи.

При започване на строителство в зона Б, представляваща двукилометровата зона от морето, да се определи минимум процент за изградени инфраструктурни обекти за всеки отделен вид, предлага още кметът на Созопол Веска Караманова. От там настояват още за тази зона да се предвиди по-облекчен режим за одобрение на инвестиционни проекти.

30 % от концесионната такса на плажните ивици, отдавани от областните управи, да се предоставят на общините, на чиято територия са морските плажове, пише още в становището си градоначалникът на Созопол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА