Last news in Fakti

11 Септември, 2014 12:28 1 613 0

ДАНС залови големи количества контрабандни цигари

  • цигари-
  • данс-
  • конрабанда-
  • задържани

Само при една от акциите са конфискувани 561 500 къса

Големи количества контрабандни цигари продължават да се откриват при спецакции на ДАНС.

На 4 септември 2014 г. на територията на гр. Бургас служители на ДАНС са провели специализирана операция за задържане на лице, за което са постъпили данни, че държи на склад и незаконно търгува с големи количества акцизни стоки без бандерол.

При извършените процесуално - следствени действия от складово помещение, автомобил и от домашния адрес на задържания са иззети общо 561 500 къса цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол.

В Районна прокуратура – Бургас е образувано досъдебно производство.

На 7 септември 2014 г. на територията на гр. Шумен служители на ДАНС и ОДМВР – Шумен под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен са провели съвместна операция, при която е пресечен канал за разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол.

В района на жп гарата в града е задържан холандски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. При извършените процесуално-следствени действия в багажа му са намерени и иззети 44800 къса цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Предстои повдигане на обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА