Last news in Fakti

7 Октомври, 2014 10:13, обновена 7 Октомври, 2014 17:05 2 660 2

Бой между ромски фамилии завърши със смърт, има и ранени (Обновена)

  • бой-
  • ромски-
  • фамилии-
  • смърт

Има 11 задържани, мелето се е разиграло в Ихтиман

Масов бой с кирки и лопати, между две ромски фамилии, завърши със смърт и няколко пострадали, съобщиха от ОДМВР - София област.

Вчера минути преди 14 часа в РПУ-Ихтиман постъпва сигнал, че в района на мотел в близост до шивашки цех в Ихтиман има сбиване между около 15 човека. Веднага е изпратен полицейски патрул, който установява на място, че има двама мъже в тежко състояние и няколко с по-леки наранявания. В боя са използвани подръчни материали – кирки, лопати и други инструменти. Мъжете в тежко състояние веднага са транспортирани в болнично заведение за лечение с опасност за живота.

Около час по-късно се получава сигнал, че тези, които са извършители на сбиването са се завърнали в ромската махала в Ихтиман и между враждуващите фамилии отново се заражда конфликт. Незабавно от ОДМВР-София и от съседни РПУ-та се мобилизират полицейски сили, които отиват на място и предотвратяват разрастването на конфликта.

Междувременно е получена информация, че единият от тежко пострадалите на 27 години е починал от нараняванията си. Проведени са оперативно-издирвателни действия и са установени всички, които са съпричастни към сбиването. Задържани са 11 души, които са и от двете враждуващи фамилии. Установено е, че причината за сбиването е стара вражда между двете ромски фамилии.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска окръжна прокуратура.

Състоянието да другият пострадал все още е критично и с опасност за живота.

Пострадалото семейство се закани с отмъщение и поиска изселване на нападателите, съобщиха от БНТ.

Преди близо година семейството на загиналия Велко Иванов взима назаем 200 лева от местните лихвари – Васко и Наско Желязкови или по-известни в ромската махала като Близнаците.

Заради огромните лихви, семейството не успява да върне навреме парите и това поражда враждата между двете фамилии. Въпреки това между тях не е имало сериозни конфликти. До вчера следобед, когато близо 50 души нападат 6 от членовете на семейство Иванови.

„На работа тръгнахме. Те направиха една голяма клопка. И хванаха брат ми, оня ни хвана – най-богатият, долу Сашо! И със секирата като му удари тука отзад – брат ми, го нацепи направо“, разказва брата на убития мъж Борисов Иванов.

„Ние си бяхме на работа, брат. Втора смяна. Нарочно по-късно отиваме на работа. Те да си идват, ние да ходим. Те чакаха там. И спряха колите и изкараха бухалки, ножове, вили, лопати и стана ужас“, коментира другият брат на починалия Емил Иванов.

„Глава за глава ще направя, да знаете! Аз ще отмъстя за брат ми, да знаете!“, заканва се Борислав.

Минути след тази закана голяма група роми се насочиха към няколко от къщите на местните лихвари. И към сградите полетяха камъни.

„Всички налични части на жандармерията, които са определени за нашия район, заедно със силите на местната полиция, са в ромската махала. За да се предотврати остатъчното напрежение между двете фамилии“, каза зам.-кметът на община Ихтиман Георги Илиев.

По неофициална информация членовете на ромското семейство започнали боя са напуснали квартала още вчера, заради масовото недоволство на съседите им, след инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Нормално....взеха по 50 лева за изборите и за нула време се изпопребиха в Перник и Ихтиман а има и още много места за които не знаем все още ! Това е положението....един глас = на 5-6 бутилки водка ....Ама то е за добро де
  • 2 Kofti

    1 0 Отговор
    Нека се избият един друг братята роми, това е най-доброто решение на проблема с тях, тоест те сами да го разрешат ;)