Last news in Fakti

7 Октомври, 2014 10:45, обновена 7 Октомври, 2014 22:21 4 059 3

Масов бой на 80 души в Петрич (Обновена)

  • бой-
  • масов-
  • петрич

Те се замеряли с буркани, бутилки, керемиди и камъни

Масов бой между 80 души в Петрич е бил прекратен от служителите на реда, съобщиха от полицията в Благоевград.

Сигналът за инцидента е получен снощи, малко след 20:20 ч.

От пристигналите на място полицейски служители е установена физическа саморазправа между около 80 човека, които се замеряли с буркани, бутилки, керемиди и камъни.

След намесата на униформените саморазправата е прекратена и е пресечена ескалацията на напрежението, като са установени участниците в нея.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 36-годишен мъж от гр. Петрич. За опазване на обществения ред и недопускане на нови опити за нарушаването му е засилено полицейското присъствие в района.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Петрич. Работата по случая продължава.

По първоначална информация, причината била изстрелян фойерверк по време на сватба, който е нанесъл щети на съседна къща и автомобил. Тази сутрин напрежението ескалира и се стига до стрелби, каза за БНР директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов:

"Става бой между две групи и започват да стрелят. Има пострадали 12 човека да момента. Няма опасност за живота за никой. Командировани са почти целият състав на областната дирекция. Ще предприемем мерки, които засега не искам да ги оповестявам."

Почти целият състав на областната дирекция е в района. Сред пострадалите е и 15-годишно момче. Друг, който е пострадал по-тежко е транспортиран в Пирогов.

Според кметският наместник на ромската махала Николай Айдаров, истинска причина за ескалация на напрежението е възобновена вражда между две фамилии, която преди четири месеца доведе до убийство. Има реална заплаха за живота на невинни хора и най-вече на децата, каза той и настоя за прилагане на цялата строгост на закона:

"Манталитетът на тези хора е такъв, с който много трудно се работи. Единственият вариант е изцяло да се прилага законът, защото не един път, не два пъти се случват тези неща."

Арестуваният снощи 36-годишен мъж е ръководителят на един от враждуващите кланове Сергей Методиев – Бизона, съобщиха от struma.com. Неговите хора са започнали битката вчера с буркани, керемиди и шишета.

Те нападнали отново около 10 часа тази сутрин, склада на ромският барон Сергей Соколов и го изпотрошили. Чувайки чупенето на прозорци и дървени врати Соколов събрал за минути охранителите си и с ловни пушки и сачми започнала стрелбата.

Ромите са разделени на две в коментарите си, според едните техния бизнесмен Соколов е добър човек, който помагал на бедните, а Бизона е рецидивист, от който те се страхуват. Други пък твърдят, че Бизона бил мирен, но Соколов и хората му го дразнели непрекъснато.

Нападателите на склада и стрелците са задържани.

От пресцентъра на МВР Благоевград съобщиха към 21:30 ч. за извършени проверки в домовете на участниците в скандала. В резултат от проверките са иззети пушка и пистолет без необходимите разрешителни за носене  и съхранение на оръжие, както и газов пистолет и два ловни патрона. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани осем лица. Към момента общественият ред в квартала е въстановен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    АБЕ ХОРА, НЕКА СИ ГИ НАРИЧАМЕ ЦИГАНИТЕ-ЦИГАНИ ВЕ МАЙНА, КАКТО Е В ЦЯЛ СВЯТ!РОМ...РОМА СИ Е ЗА ПИЕНЕ НАЙ-ДОБРЕ КАКТО В ПЕТРИЧ СИ ИМ КАЗВАТ-ГЮПТИ!ДА СЕ ИЗБИВАТ, КВО ВИ ПУКА...НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ, ПОМОЩИ...
  • 2 Иван Костов

    2 0 Отговор
    Напълно съм съгласен със Стоянов.
  • 3 Adolfo

    1 0 Отговор
    Да се избият,ама най-добре напалм,на фона на Napalm Death,както Вагнер звучеше във "Взвод".Накрая само пътя да се вижда.