Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 12:11 1 333 0

Хванаха 4-ма служители на БДЖ за кражба на гориво от локомотив

  • служители-
  • бдж-
  • кражба-
  • гориво-
  • локомотив

Един от задържаните е машинист, а друг помощник-машинист

Четирима служители на БДЖ са задържани заради кражба на дизелово гориво от локомотив, съобщиха от МВР.

Вчера в 16.30 часа, в района на училище в Горна Оряховица, полицаите забелязали лек автомобил „Volkswagen Sharan“, който внезапно се насочил към гориста местност в близост до ж.п. линия. От колата слезли двама мъже, извадили туби от багажника и ги натоварили в приближил се дизелов локомотив, след което се качили в него и потеглили.

Незабавно в полицейското управление били сформирани екипи, които предприели заградителни действия. Колата била спряна десетина минути по-късно на ул. „Св. Княз Борис Първи“, в близост до ж.п. прелез.

„Volkswagen“-а шофирал 38-годишен мъж от Горна Оряховица, а заедно с него пътувал 39-годишен жител на Велико Търново – и двамата служители на БДЖ.

При последвалата проверка в багажника на автомобила униформените установили пет пластмасови туби с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. На място бил извършен оглед, след което колата е иззета, а двамата мъже - задържани за срок до 24 часа.

Междувременно, на коловоз на гара Горна Оряховица, в локомотив, са задържани 40-годишният машинист от плевенското село Опанец и 39-годишният помощник-машинистът от Севлиево. Те също ще останат в ареста за срок до 24 часа.

В качеството на свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници.

По случая в РУ – Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за кражба, а работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА