Last news in Fakti

26 Януари, 2015 13:09 2 214 1

Разбиха цех за нелегален алкохол

  • разбиха-
  • цех-
  • нелегален-
  • алкохол

Задържани са трима българи

Разбиха цех за нелегален алкохол - 1
Снимка: АМ

Разбиха цех за незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Операцията е проведена на 22 януари 2015 г. от служители на ДАНС и на АМ. В процес на производство на алкохол са установени и задържани за срок до 24 часа трима българи.

При процесуално-следствените действия в недостроена къща на територията на София е разкрит цех, специално пригоден за нелегално производство на алкохол, наподобяващ известни марки.

Открити и иззети са: самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки; пистолет за горещ въздух; един чувал, пълен с капачки, дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%; 8 пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 неистински бандероли; готова продукция 39 бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи; 30 празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 празни пластмасови туби от по 10 литра.

Служители на АМ са извършили замерване на алкохолния градус на спирта, за което е съставен протокол за извършената проверка на акцизни стоки.

Предотвратени са значителни щети за републиканския бюджет. Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща двойния размер на незаплатения акциз.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    цар киро в деиствие отново