Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 16:40 20 205 6

Убийство за разчистване на сметки в наркобизнеса

  • убийство-
  • разчистване на сметки-
  • наркобизнеса-
  • светлозар лазаров

Оръжие, боеприпаси и хероин са открити в дома на обвиняемите за убийство - това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

Тежкото криминално престъпление - убийството на бизнесмена Орхан Изиров край с. Кавракирово е извършено заради разчистване на сметки в сферата на наркобизнеса и наркотрафика, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Оръжие, боеприпаси и хероин са открити в дома на обвиняемите за убийство - допълни главният секретар на МВР, който заедно със заместника си Георги Костов присъстваха на годишния отчет-анализ на ООДМВР-Благоевград.

Радослав Валеов, на 28 години, и Георги Георгиев, 33- годишен бяха задържани като заподозрени в извършеното на 14 януари т.г. убийство на 46-годишния бизнесмен от Петрич. Окръжната прокуратура им повдигна обвинение по чл.115 от НК , чл.339 от НК, и чл.354А.

Двамата са задържани в следствения арест.  „Бизнесменът е убит заради разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса и наркотрафика,“,  поясни днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. При последващи действия преди дни, домът, обитаван от двамата задържани - физическият убиец и неговият съучастник, е бил претърсен. В тайник, скрит в гардероб, е намерен сериозен арсенал от оръжия и боеприпаси – автомат „Калашнков” с пригодена база за монтиране на оптичен прицел, пистолет „Макаров”,

Първоначално смятахме, че става въпрос за битово убийство, но в последствие се оказа, че се касае за убийство за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса. От анализа, който се вижда към момента, това е една фабрика за убийства, заяви Лазаров.

Той поясни, че предстои да бъде изяснено дали с намерените оръжия са извършени други тежки престъпления, както на територията на страната, така и зад граница.

Убийството на 46-годишния Орхан Изиров беше извършено на 14 януари между селата Първомай и Кърналово, Петричко. Двамата мъже, извършили престъплението, бяха задържани 10 дни след разстрела.

В рамките на оперативната работа Радослав Валеов, на 28 години, и Георги Георгиев, 33- годишен, признаха, че са убили петричкия хотелиер Орхан Изиров. Окръжен съд - Благоевград остави двамата мъже за постоянно в ареста.

Преди убийството Валеов и Георгиев са излежавали присъда в Гърция, но наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България.

 Работата по случая продължава.

Главният секретар съобщи и за случай на открито на ГКПП-Кулата голямо количество  цигари без бандерол.  420 000 къса цигари са намерени в български автобус, пристигнал на  граничния пункт за влизане в страната.  Нелегалните тютюневи изделия са намерени укрити в тайници  в пътувалия без пътници автобус . По случая е образувано досъдебно производство в Митница-Югозападна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аско фиата

    1 0 Отговор
    и как разбрахте щом не е арестуван ами убит
  • 2 Фокусника

    0 0 Отговор
    Тези двама идиоти, за какво са в затвора?? Данъкоплатецът да ги издържа??? Смърт за тях.
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    ало
    къде беше полицията? къде бяхте вие досега? та сега констатирате и съобщавате събитията като журналисти???
  • 4 Да ама не

    0 0 Отговор
    Бизнес е съвкупност от дейности с цел задоволяване на потребност. "Бизнесмен в сферата на наркобизнеса и наркотрафика "..... М..да звучи много бизнесменски ....
  • 5 Диман

    0 0 Отговор
    Защо този наркотрафикант го наричат бизнесмен?!
  • 6 popaй

    0 0 Отговор
    още един "бизнесмен"по малко не е загуба трябва да увеличат бройката