Last news in Fakti

14 Февруари, 2015 14:38, обновена 16 Февруари, 2015 11:35 28 972 23

Жена загина в зверска катастрофа край Благоевград

  • катастрофа-
  • зверска-
  • жена-
  • загина-
  • багоевград-
  • симитли-
  • е-79-
  • обходен маршрут-
  • километрични задръствания-
  • опасност за живота

Двама от сдъщия автомобил са в различни болници с опасност за живота

Жена загина в зверска катастрофа край Благоевград - 1
Снимка: Е-79

Жена загина при зверска катастрофа край Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 12:11 часа днес на ПП1 Е-79 в района на полигона край града е станало тежко пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил Suzuki Grand Vitara, движещ се в посока от Благоевград към Симитли, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал челно лек автомобил Opel Corsa, движещ се в противоположната посока.

В резултат на удара лекият автомобил Opel Corsa се е преобърнал, вследствие на което е загинала една от двете жени, пътуващи в него. По първоначални данни в тази кола са пътували две жени и мъж, а в японския автомобил - само водачът.

Към момента самоличността на жертвата и на останалите участници в станалото автопроизшествие, двама от които са ранени, се установява. Движението в района се пренасочва по обходен маршрут.

Движението по Главен път Е-79 в района на рибарниците е затворено. Автомобилите се отклоняват през квартал „Струмско” и стария път за Долно Церово, уточнява регионалната агенция за Югозападна България „Е-79“.
В квартал „Струмско”, откъдето минава потокът коли, в момента има километрични задръствания и в двете посоки. Колоната на излизащите от Благоевград автомобили е от КАТ до детелината. Движението се направлява от регулировчик.

Днес е Голям Задушница и много благоевградчани минават именно по този път, за да стигнат до новите гробища на града, което увеличава още повече колоната от автомобили в двете посоки.

Впоследствие бе установено, че жената, починала при инцидента, е на 84 години и е от Благоевград. Тя е пътувала в лекия автомобил, движещ се към град Симитли. С опасност за живота са водачът на автомобила, на 55 години от Благоевград, който е транспортиран за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов” в София, и пътуващата в него 53-годишна жена от също от Благоевград, която е настанена за лечение в МБАЛ - Благоевград. Без опасност за живота е пострадал 65-годишният водач на другия автомобил, движещ се в към Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    УЖАС
    ТОВА Е НАШЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ
    ДАНО КАТО ГИ ГЛЕДАМЕ ТЕЗИ СНИМКИ СИ ВЗЕМЕМ ПОУКА
  • 2 ДОКТОРА

    3 1 Отговор
    Тоя с джипа траа да го спукат..........,а не да се оттърве с 2 год.затвор както в повечето случаи.В затвора пък по цял ден ще спи и яде от нашите пари...Траа да се въведе смъртна присъда,или за тоя поне доживотна ама да чука камъни по цял ден не да ми е кат на курорт!!!!!!!!!!!!!!!!Избихме се без война,ние сме най лошите шофиори на света.........

    Коментиран от #3

  • 3 диан

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДОКТОРА":

    дааа ще спукат
    към колко часа
    в стара загора по пешеходните алеи
    газят деца с джипове
    и виновния
    е под домашен арест
    (зачита се за присъдата)
    ако излезе присъда след 5 години
    за 3 примерно минимума
    ще му се зачитат за излежани
    и може би ще съди българия за другите 2 години
    та какво остава на пътя да накажат някои:)))
  • 4 ДОГАН

    3 0 Отговор
    това са сега камикадзета.няма воина но има жертви..
  • 5 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Лека и пръст на жената :( Много жалко за близките.
    А относно КАРАЧИТЕ, на пътя те са много. Малко са Шофьорите.
    Всички карат, като бесни, никой не кара под 100км/ч. А пътищата ни са под всякаква критика, за култура на шофиране да не става и дума.
  • 6 trapanar4o

    4 0 Отговор
    Какво да говорим,снощи-13.02.2015г. във Кресненското дефиле,двама малоумници единия със Ауди 8-ца,другия със Порше Панамера си бяха устроили автородео кето по чудо не завърши с пострадали и катастрофи.Не знам с кой акъл карат така(ако въобще имат такъв)?Нямат край малумните щофьори по пътищата.Жалко че невинни жертви плащат безумията.
  • 7 НН

    6 0 Отговор
    Да бяхте споменали че джипа е със десен волан!Даже и от снимката се вижда отвореният еърбег,да ги забранят най накрая английските кошници!
  • 8 alkap

    1 0 Отговор
    важно е да си с винетка
  • 9 909

    6 1 Отговор
    ДА ТРЯБВА ДА ИМА СРОГА ЗАБРАНА ЗА АВТОМОБИЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН !!! ТОВА НЕ Е АНГЛИЯ А БЪЛГАРИЯ ! ТОЯ С ВИТАРАТА ДА МУ ДАДАТ 3О ГОДИНИ ЗАТВОР ДА ИЗГНИЕ !
  • 10 106

    1 2 Отговор
    909 Ако витарата беше с ляв волан водача награда ли щеше да получи?Защо сте толкова кривогледи, какво те бърка волана причината се крие зад него! ДИСЦЕПЛИНА Е НУЖНАААААА!

    Коментиран от #11, #14, #16

  • 11 КАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "106":

    По скоро засилено полицейско присъствие е нужно!Карат като луди.Трябва да има драстични мерки против превишаването на скороста .Например отнемане на свидетелството за управление за срок от 5 години.Никой не спазва ограниченията на скороста.Там където има ограничение 60 всички карат със над 100.Това е престъпления!
  • 12 galev

    2 0 Отговор
    ах тези евреи с десен волан
  • 13 LDS4

    2 0 Отговор
    ами като него бърка защо произвеждат коли с ляв и десен волан
  • 14 зоро

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "106":

    Какво е дисцЕплина ???
  • 15 чичо Харвел

    0 0 Отговор
    Забрана за коли с десен волан, щото се намалява видимостта при нашите условия. За превишена скорост- 5 години книжката на трупчета и то при липса на ПТП. При ПТП- 10 години!
  • 16 sososo

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "106":

    10 години, 20 години, смъртни присъди... Не е ли по-добре, да има редовен и ефективен контрол. Глобите не е необходимо да са гигантски, просто е важно да застигат редовно извършителите и с удивление ще открием, как за месец сме се научили да караме. За шофиране не е необходимо да имаш какъвто и да е невероятен талант, просто е нужна дисциплина. Не виждам как ако се спазват правилата ще стават такива катастрофи, пък ако ще и всички шофьори да имат по две леви ръце...

    Коментиран от #17, #18

  • 17 wulkan

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "sososo":

    Прав си донякъде, НО:
    1. ИСКАМЕ ЛИ НИЕ ТОЗИ КОНТРОЛ? С какво настроение минаваме покрай камерите или автомобилите на КАТ (сега не ми обяснявайте за подкупите - това е друга бира, тук става въпрос за контрол) У нас няма изградено чувство към реда и чувството да подкрепяме тези, които са призвани да го налагат.
    2. НЕ МОЖЕ ДО ВСЕКИ ЕДИН ГЛУПАК ДА СЛОЖИШ ПОЛИЦАЙ! Минава край камерата или покрай колата и после демонстративно върти гуми и изчезва в пространството, за да покаже колко му е пренебрежение и след 500 метра е същия тъпанар на пътя. А колко пъти демонстративно дори не намалят скоростта дори. Някои си мислят, че с пари могат да купят всичко. Гледай сега в този случай какво става с правораздавателната ни система. Колко пара ще погълне, за да докаже, че настоящия глупак е бил заспал и се на.рал от уплаха и че хич не бил лошо момче и т.н. подробности, за да отърве затвора.
    С ДВЕ ДУМИ ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ НИЕ САМИТЕ НА СТАВАМЕ, ПИЧ. До всеки полицай да сложиш, на сто метра камери да наредиш, ще намерим начин да ги заобиколим, щото така най-сладко. Повредени сме ние и се избиваме като зомбирани.
    НАРОДЪТ ТОЛКОВА Е ИЗПРОСТЯЛ, ЧЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ ВЕЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ!
    И ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПОДКУПИТЕ ИМАМ МНАНИЕ: защо има корумпирани полицаи? Защото нямаме мъжеството да понесем мъжки нарушението, което сме направили и следващия път да внимаваме. Хвърляме по някой лев и бягаме нататък към следващата простотия, което стига до заглавието в статията. А защо ги вземат
  • 18 wulkan

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "sososo":

    Защото са част от нас самите. Може ли всеки един от нас да каже, че като му падне някой лев няма да го сложи в джоба!?!? Внимавайте какво ще кажете, бъдете честни! Друг е въпросът, че този с джипа, ако е дал подкуп, и ако някой го е взел е съучастник в трагичната съдба на тази жена, но това не се мисли и от тези които дават и от тези които вземат. За морала ни няма какво да говоря, защото тази думичка вече я няма в речника ни.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Така много е лесно да се съди от чуждата камбанария, 20г. затвор, 30г. затвор, а никой не отчита факта, че и на него може да се случи!!!! тогава ще бъдеш ли толкова отворен докторе??? Виж сега относно мнението ти че сме най - лошите шофьори - това е пълна безумица. Не си виждал белгийци, чехи, поляци и румънци за това говориш така. Международен шофьор съм изминавам над 160 000км на година и слава богу досега без инцидент, имам повече км на заден ход от колкото повечето от вас карачи на преден, но не съдя хората с лека ръка на затвор по 20 и повече години.... проблемите в жалката държава булгаристан са няколко.. на 1во място ужасно лоши пътища - предпоставка за 70% от инцидентите, лошо състояние на автопарка (тая умряла корса няма да я видиш никъде по европа), високо мнение на българският водач за себе си, незачитане на правилата за движение, и не на последно място свръх късия и некомпетентен курс за водачи и липсата на проверовъчни изпити след определена възраст, аз гласувам тя да е 50г. не нападайте така хората че били с десни волани със средни волани тем подобни глупости, никъде в закона не пише от коя страна трябва да ти е волана, седалката или педалите. а относно 20те години затвор......... утре и вие може да сте на мястото на този човек

    Коментиран от #21

  • 20 ДОКТОРА

    1 0 Отговор
    Алоуууууууу,Шифиора ся корсата била виновна-Ко прай в насрещното бе КАРАЧ,те все пътищата са ви виновни искате да карате с 220.Още много по 160 000 да минеш нема да има полза.Убиици!!!!!!!!!!!!Ща питам да убие твой роднина и да му дадат 2 годинки тогава кви ша ми ги пееш...............Аре бегай да въртиш геврека..........................
  • 21 ДОКТОРА

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    КАЛЪФФФФФ!!!!!!!!!!!!!!!!!Внимание TIR
  • 22 anonymous

    1 0 Отговор
    До 19: Ти да не си "Трифон отрязания"? Слушаш ли се какви ги пишеш? "Имам повече километри на задна, от другите на предна"!??? И какво? Искаш да кажеш, че си много добър шофьор ли? Така ти се струва. Или така ти се иска. А относно до волана, защо не идеш с ТИР-а, да караш курс в Англия, за няколко години (постоянно) да те видим, дали няма да има разлика. Ама ти си професионален "КАРАЧ" а ние шофьорите по пътя винаги сме проблемните, че караме в ограничението. Знаеш ли какво ще ти кажа???? От както имам книжка, до сега не съм видял ТИРАДЖИЯ, да кара с ограниченията в България (като изключим когато са претоварени и са на горник). Шофирам посока Блг. Е79 с 90км/ч в дефилето, и тираджия (Българин) се залепил зад мен и святка с фаровете. На такива с мерак, да го изчакаш да спре някъде, и без да му говориш, да го спукаш от бой, и да си ходиш, дори без да викаш бърза помощ, да пукне като куче там. Такива сте, отворковци.
  • 23 ДОКТОРА

    0 0 Отговор
    Стига сис си правил реклами Шумахер!!!!!!!!!!Изобщо не пишеш по случая и толкова те вълнува освен да кажеж колко си ГОуЕМ!!!!!!!!Незнаех че има само един 'КАРАЧ'в тая страна бреййййййййййй,мноо си скромен-стига ме разсмива бе човек!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!