Last news in Fakti

23 Февруари, 2015 14:48 1 467 0

12 г. затвор за мъж убил брат си с мотика

  • затвор-
  • мъж-
  • убил-
  • брат-
  • мотика

Престъплението е извършено след пиянски запой

12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи  Димитър Рашков, за това, че е убил брат си с мотика, съобщиха от Пловдивският окръжен съд.

Той беше признат за виновен в това, че на 13 май 2014 г. в гр. Пловдив, област Пловдив, умишлено е умъртвил брат си Асен Рашков.

Димитър Рашков живеел в гр. Пловдив в едно домакинство заедно с брат си Асен Рашков.
На 13 май 2014 г. в 9 часа в къщата на братята Асен и Димитър Рашкови дошли гости и всички употребили значително количество алкохол. След известно време между двамата братя възникнали словесни нападки и обиди и пострадалият Асен Рашков изгонил всички от стаята си. В такова състояние обикновено той ставал сприхав и буен.

Всички без пострадалия се преместили в стаята на Димитър Рашков, където продължили да консумират алкохол. След известно време в стаята влезнал и пострадалият Асен Рашков с мотика в ръка. Той се развикал на гостите да си тръгват, след което замахнал с мотиката и ударил свидетелката Суарет Абилова по лявата ръка, след което счупил стъклото на секцията, намираща се в стаята и бутнал печката. 

Димитър Рашков излезнал на двора и се върнал в стаята, носейки дървен сап, с който ударил по главата пострадалия Асен Рашков. След това подсъдимият успял да отнеме мотиката от пострадалия Асен Рашков и го ударил два пъти по главата с металната част на мотиката, като викал, че ще го убие. Пострадалия Асен Рашков избягал от стаята и отишъл в двора на къщата. Подсъдимият го последвал, носейки мотиката и с нея нанесъл 4-5 удара по главата и тялото на пострадалия Асен Рашков, като последния се опитвал да се предпази с ръце и викал от болка.

След тези удари пострадалия Асен Рашков паднал на земята, като по главата му и на земята около нея имало кръв. Подсъдимият продължил да нанася удари с мотиката, с металната и част, по тялото на пострадалия, някои от които в областта на гърдите. След това Димитър Рашков захвърлил мотиката и продължил да нанася удари по тялото на пострадалия с крака, като го ритал по тялото.

Пострадалия Рашков спрял да мърда. Подсъдимият подал сигнал на тел. 112 и съобщил, че брат му лежи в безпомощно състояние.

Пристигналият на мястото на произшествието екип на ЦСМП констатирал смъртта на Асен Рашков.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА