Last news in Fakti

19 Март, 2015 10:05 1 130 1

Детска градина и 150 домакинства без ток заради кражба

  • детска-
  • градина-
  • домакинства-
  • ток-
  • кражба

Когато се източи маслото, трансформаторът аварира и трябва да се промени с нов

Кражба на трансформаторно масло остави без ток клиенти на ЧЕЗ в кв. „Люлин“ III тази сутрин, съобщиха от ЧЕЗ. Когато се източи маслото, трансформаторът аварира и трябва да се промени с нов.

Служители на ЧЕЗ пристигнаха на мястото на кражбата при първия сигнал и вече работят за възстановяване на електрозахранването. Те ще направят всичко възможно около 13 ч. аварията да бъде отстранена.

С прекъснато електрозахранване в момента са 150 клиенти в бл. 309 в квартала, намиращ се в близост супермаркет, както и 32 детска градина „Българче“.

„Това е петата кражба на наши съоръжения от началото на месеца. Беше източено масло от три трансформатора, откраднати бяха медни кабели и цял трансформатор. Подобни посегателства нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствие на клиентите. Това не може да се компенсира по никакъв начин. В зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 и 30 хил. лв.Това са средства, които при други обстоятелства ЧЕЗ би могла да вложи в подобряване на услугите и развитие на мрежата“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес [email protected], в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    И после някой ще си кара дизела с това масло или ще го продаде за 1 лев литъра. А това че е кражда или нелегално усвояване не интересува купувачите.
    Така че ако следващият път те останат без ток, вода или горите им бъдат изсечени, да си знаят, че те подстрекават и плащат кражбите да се развиват.
    Всеки който купува на черно, нерегламентирано и нелегално е лично отговорен за корупцията, несгодите и криминалната дейност в страната.
    Търсенето поражда предлагането, спрете да търсите нелегални стоки и предлагането ще спре след известно време.
    Никой няма да внася цигари без бандерол ако няма кой да му ги купи. Това важи за всички стоки и услуги.
    Ако ти не платиш на катаджията, той няма как да ти вземе пари и е по-добре да си платиш повече за гобата, по-морално е.
    Замислете се и спрете да плащате, нямането на достатъчно пари за нещо е само и единствено извинение, не е причина!