Last news in Fakti

24 Март, 2015 14:40 1 904 6

„Задържане под стража“ и „домашен арест“ за братя скимери

  • задържане-
  • стража-
  • домашен-
  • арест-
  • братя-
  • скимери

Съдът остави без уважение жалбите им за изменение в по-леки на процесуалните мерки за принуда

Апелативният съд във Варна потвърди мерките за неотклонение „задържане под стража“ на Любомир Пантелеев и „домашен арест“ на брат му Стефан, които Силистренският окръжен съд им наложи на 13 март тази година, съобщиха от съда.

Двамата са привлечени като обвиняеми затова, че на 11 март 2015 година в с. Айдемир, област Силистра, в съучастие държали предмети, за които знаели, че са предназначени за подправка на платежни инструменти, както и 18,5 грама кокаин. Съдът остави без уважение жалбите им за изменение в по-леки на процесуалните мерки за принуда.

Въззивната апелативна инстанция сподели всички изводи на Окръжния съд в Силистра, които обосновават предположението, че братята Любомир и Стефан са съпричастни към престъпленията, за които се разследват. Стана ясно, че органите на реда са имали оперативна информация, преценката на която довела до задържането на двамата. В автомобила, с който са пътували обвиняемите, под седалката на Любомир били открити 22 пластмасови отливки, наподобяващи елементи на банково устройство, както и 18,5 грама кокаин. При обиск на дома им в Силистра полицаите открили компютърна конфигурация, която съдържала елементи, предназначени за подправка на банкови карти.

И втората съдебна инстанция счита, че 30-годишният Любомир трябва да търпи по-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо него вече е имало идентично наказателно производство с влязла в сила оправдателна присъда. Любомир отказва да дава обяснения, което е негово право, но за умишлено престъпление против паричната и кредитната система законът предвижда затвор до 6 години. Реална е и опасността ако е на свобода мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

За разлика от него, 32-годишният му брат  Стефан съдейства на разследващите и подпомага разкриването на обективната истина и затова Апелативният съд намира, че на този етап от следствените действия адекватната и законосъобразна мярка спрямо Стефан Пантелеев е „домашен арест“.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които са потвърдени задържането под стража“ на Любомир Пантелеев и „домашен арест“ за брат му Стефан са окончателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо КЬОРА

    1 1 Отговор
    ШАИБА КАЗАХ ВИ ДА МИ ДАДЕТЕ ОТ ЗЕЛЕНИТЕ НЕ ИСКАТЕ Е ИЗПЪРЖИХ ВИ

    Коментиран от #2

  • 2 Болта

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "емо КЬОРА":

    Бъди спокоен кьорчо и за теб тиган ще се намери с РАЗГОРЕЩЕНО ОЛИО
  • 3 КЬОРА

    0 0 Отговор
    ЩЕ СЕ РАДВАМ ЗА ГОРЕЩОТО ОЛИО АМА МНОГО СА ИЗСИПАНИ СТЕФЧА ОТДАДЕ ТО И ДРУГИ ДАЛАВЕРКИ ЗНАМ ДА НЕ ГИ ПРЕПЪРЖА ПА ПРАВЕТЕ КВО СИ ИСКАТЕ НА ПРИКАЗКИ НЕ ГИ ГРИЗКАМ

    Коментиран от #4

  • 4 Болта

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КЬОРА":

    Като не гризкаш приказки кьорчо ГРИЗКАЙ тоава ..р
  • 5 гого

    2 0 Отговор
    Te ако са източили няколко милиона, боли ги средния, че ще полежат на държавни разноски
  • 6 КОМПОТА

    2 0 Отговор
    ТАКА СЕ ТОЧАТ МИЛИОНИ ТО ДА НЕ Е ДА СЕ И.ЕРЕШ В OMV