Last news in Fakti

5 Май, 2015 16:48 2 115 1

Домашен арест за шофьор, прегазил дете

  • домашен арест-
  • шофьор-
  • дете-
  • бургас

Шофьорът спрял, за да види тялото и отпътувал за Стара Загора

Домашен арест за шофьор, прегазил дете - 1
Снимка: Грамофона

Даниел Катрапелов, който удари 8-годишно дете на Околовръстния път в Бургас е спрял веднага след инцидента.

Младият мъж отбил BMW-то си и отишъл да види момчето, което лежало на пътя.

Едва след това се качил в колата си и тръгнал към Стара Загора, където живее приятелката му.

Това стана ясно по време на заседанието, на което Бургаския окръжен съд трябваше да реши дали Даниел ще остане за постоянно в ареста. Магистратите му наложиха втората по тежест мярка за неотклонение – домашен арест, съобщи "Грамофона".

Според съдия Стефан Стойков Даниел не просто е избягал след катастрофата, а е направил опит да се укрие.

Той е задържан близо 4 часа по-късно край Карнобат. Освен това свидетелските показания сочат, че младежът е шофирал със скорост над позволената от 80 км/ч. Той изпреварил няколко автомобила, а след удара тялото на детето е изхвърчало напред и надясно. Това, според съдия Стойков означава, че колата се е движила със сериозна скорост.

„Тялото на момчето е изместено от пътното платно на банкета от неговото братче. Нещо, което подсъдимият е можел да направи, защото в този момент там не е имало възрастни хора, от чиято реакция той да се притеснява”, аргументира се съдията.

Малко след тежкия инцидент на място се струпали близки и роднини на загиналия Страхил, които били агресивни дори и към пристигналите пътни полицаи. Наложило се униформените да искат подкрепление от свои колеги, разказа адвокатът на Даниел Йордан Дичев.

Той припомни, че мястото на тежката катастрофа е изключително интензивно. Там пресичането е абсолютно забранено. Няма пешеходни пътеки, а скоростта за движение е много над позволената в населени места.

Съдът се съобрази с неговия аргумент, че загиналото дете е съпричастно към случилото се, но наблегна на факта, че става въпрос за малолетно. „Децата са деца, независимо от произхода им. Загинало е циганче, защото там живеят цигани. Ако в квартала живееха българи, детето щеше да е българче”, отчете Стефан Стойков.

Той обаче се съобрази с факта, че до момента няма доказателства Даниел да е употребявал алкохол или наркотици преди да седне зад волана. Младият мъж е студент, завършва Строителния институт и му предстои дипломиране. Именно за това ще остане под домашен арест, така ще може да завърши образованието си, защото прокуратурата може да прекъсва мярката му при нужда.

В същото време обаче няма да има риск от ново укриване, заяви съдията. Даниел Катрапелов е задържан край Карнобат, защото се е връщал в Бургас. След като отишъл при приятелката си в Стара Загора, той се обадил на родителите си и в полицията, за да съобщи, че ще се предаде.

По време на разпитите оказал пълно съдействие на разследващите, обясни адвокатът му. Пред съда Даниел заяви, че никога до сега не е имал сблъсък с полицията и че няма намерение да се укрива, а ще бъде на разположение на органите на реда.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Защо да избяга ли?До кога едни и същи грешки,или и този е човек на някого??Закона трябва да е един за всички,като е направил престъпление да си стои в ареста, като мине делото,ако е невинен да си ходи,НО! До тогава в ареста.