Last news in Fakti

13 Май, 2015 12:18 1 070 1

Цацаров поиска отстраняването на военен прокурор

  • адалберт кръстев-
  • сотир цацаров-
  • отстраняването-
  • военен-
  • прокурор

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за отстраняване от длъжност на майор Адалберт Кръстев – прокурор от военноокръжна прокуратура - София, заради водено срещу него разследване за извършено документно престъпление.

На 24 април 2015 г. Адаблерт Кръстев е привлечен като обвиняем за това, че на 5 декември 2014 г. в гр. София, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, съзнателно се е ползвал от документ с невярно съдържание – карта за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

На 8 септември 2014 г. прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА – София, където е било открито заболяването му и е изготвена епикриза. Назначено е било лечение, а на 30 октомври 2014 г. от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 % трудова неработоспособност.

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА – МБАЛ София и решение на ЛКК. Този документ с невярно съдържание Кръстев е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители.

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение “Подписка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тттт

    0 0 Отговор
    Хахаха господин Цацаров е как събрахте данни? В сигнал до етичната комисия и главния прокурор господин Цацаров бе посочено че Емилия Пашалиева прокурор от специализираната прокуратура в нотариално дело е употребила документ с невярно съдържание (удостоверение за наследници в което не е вписана починалата и сестра) НЕ БЯХА СЪБРАНИ ДАННИ . Беше Ви изпратено дори копие от използвания документ. И защото НЕ БЯХА СЪБРАНИ ДАННИ прокурор Пашалиева твърди че въпросното удостоверение за наследници е с вярно съдържание !!!!!!!!!! Господин Цацаров удостоверение за наследници с липсващ наследник с вярно съдържание ли е ? Ако е за какво е наредбата за издаване на удостоверения за наследници ?